Nutriční hodnoty (Perníková buchta s ovocem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 475 kJ / 4 177 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,00 g |
| Tuky | 152,68 g |
| – nasycené | 14,96 g |
| – nenasycené | 124,25 g |
| –– mononenasycené | 87,65 g |
| –– polynenasycené | 36,60 g |
| ––– omega 3 | 10,33 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 308 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 617,10 g |
| – cukry | 260,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 400 ml 400 ml podmáslí | Podmáslí | 400 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek strouhaného perníku (+ troška na vysypání plechu) | Perník strouhaný | |
| 1 1 kypřicí prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 700-800 g 700-800 g ovoce (blumy, hrozny,...) | Jahody čerstvé | 750 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce třtinového cukru | Cukr třtinový | 30 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín |