Nutriční hodnoty (Pomazánka sýrovo vaječná se salámkovou příchutí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 943 kJ / 464 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,28 g |
| Tuky | 37,19 g |
| – nasycené | 11,19 g |
| – nenasycené | 20,47 g |
| –– mononenasycené | 9,80 g |
| –– polynenasycené | 10,67 g |
| ––– omega 3 | 0,21 g |
| Vláknina | 2,03 g |
| Cholesterol | 563 mg |
| Sodík | 732 mg |
| Sůl | 1,72 g |
| Sacharidy | 6,18 g |
| – cukry | 0,30 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vařená vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 2 sýr měkký tavený (trojúhelníčky s nivou) | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| 20 g 20 g sýra s žampiony | Žampion čerstvý | 20 g |
| 1 PL 1 PL dobré majolky | Majonéza | 15 g |
| 50 g 50 g česnekovho kabanosu ( nebo kvalitní měkký salám) | Párek vepřový | 50 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| Kousek Kousek másla (nebo jiného tuku) na spojení | Máslo kravské | |
| Bylinky (petrželka, pažitka, bazalka, jarní cibulka…) | Petržel nať čerstvá | |
| Česnekový pepř | Kořenící směs sypká | |
| sůl podle chuti (se solí opatrně, sýry i salám jsou slané) | Polosuchý salám |