Nutriční hodnoty (Vejce v mléce - Oeufs au lait)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 639 kJ / 1 109 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,22 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 48,74 g |
| – nasycené | 18,78 g |
| – nenasycené | 20,00 g |
| –– mononenasycené | 16,70 g |
| –– polynenasycené | 3,30 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,11 g |
| Sodík | 643 mg |
| Sůl | 1,34 g |
| Sacharidy | 116,30 g |
| – cukry | 113,50 g |
| ––– laktóza | 23,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 500 ml 500 ml plnotučného mléka (použila jsem 12% smetanu, kterou jsem do půllitru dolila polotučným mlékem) | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 500 ml |
| 80-100 g 80-100 g krystalového cukru | Cukr bílý | 90 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1/2 1/2 vanilkového lusku | Vanilkové lusky |