Nutriční hodnoty (Guláš z jeleního masa)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 9 218 kJ / 2 203 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 163,23 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 150,80 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,43 g |
Tuky | 120,78 g |
– nasycené | 60,15 g |
– nenasycené | 56,39 g |
–– mononenasycené | 47,74 g |
–– polynenasycené | 8,65 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 37,90 g |
Cholesterol | 399 mg |
Sodík | 2,09 g |
Sůl | 5,05 g |
Sacharidy | 76,90 g |
– cukry | 35,10 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
700 g 700 g jeleního masa (dala jsem plec) | Jelení kýta | 700 g |
6 6 větších cibulí | Cibule čerstvá | 420 g |
1 palička 1 palička česneku | Česnek čerstvý | 80 g |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
6 kuliček 6 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
6 kuliček 6 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
6 snítek 6 snítek rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
feferonky dle chuti | Chilli paprička čerstvá | |
200 ml 200 ml červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
podle potřeby hovězí vývar | Vývar hovězí | |
100 g 100 g slaniny nebo špeku | Špek | 100 g |
sůl | Sůl mořská | |
150 g 150 g loupaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | 150 g |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |