Nutriční hodnoty (Guláš z jeleního masa)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 218 kJ / 2 203 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 163,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 150,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,43 g |
| Tuky | 120,78 g |
| – nasycené | 60,15 g |
| – nenasycené | 56,39 g |
| –– mononenasycené | 47,74 g |
| –– polynenasycené | 8,65 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 37,90 g |
| Cholesterol | 399 mg |
| Sodík | 2,09 g |
| Sůl | 5,05 g |
| Sacharidy | 76,90 g |
| – cukry | 35,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 700 g 700 g jeleního masa (může být plec) | Jelení kýta | 700 g |
| 6 6 větších cibulí | Cibule čerstvá | 420 g |
| 1 palička 1 palička česneku | Česnek čerstvý | 80 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 6 kuliček 6 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
| 6 kuliček 6 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 6 snítek 6 snítek rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| feferonky (dle chuti) | Chilli paprička čerstvá | |
| 200 ml 200 ml červeného vína | Víno červené suché | 200 ml |
| hovězí vývar (podle potřeby) | Vývar hovězí | |
| 100 g 100 g slaniny (nebo špeku) | Špek | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 150 g 150 g loupaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | 150 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |