Nutriční hodnoty (Masové koule v žampionové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 812 kJ / 1 150 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 102,62 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,76 g |
| Tuky | 71,07 g |
| – nasycené | 24,40 g |
| – nenasycené | 39,74 g |
| –– mononenasycené | 30,84 g |
| –– polynenasycené | 8,90 g |
| ––– omega 3 | 2,18 g |
| Vláknina | 5,55 g |
| Cholesterol | 401 mg |
| Sodík | 3,58 g |
| Sůl | 8,80 g |
| Sacharidy | 13,78 g |
| – cukry | 6,53 g |
| ––– laktóza | 1,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g na jemno namleté vepřové plece | Vepřová plec | 500 g |
| 50 ml 50 ml šlehačky | Šlehačka 35% | 50 ml |
| 3 lžičky 3 lžičky Podravky | Kořenící směs sypká | 15 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého pepře | Pepř černý mletý | 2.5 g |
| 250 250 g žampionů nakrájených na silnější plátky | Žampion čerstvý | |
| 300 ml 300 ml vývaru | Vývar hovězí | 300 ml |
| 50 ml 50 ml bílého vína na podlití | Víno bílé suché | 50 ml |
| 1 1 větší cibuli | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 plátek 1 plátek másla o síle 2 cm | Máslo kravské | 10 g |
| šlehačka | Šlehačka 35% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |