Nutriční hodnoty (Svatební dort -srdce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 37 206 kJ / 8 893 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 141,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 119,94 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,32 g |
| Tuky | 493,32 g |
| – nasycené | 293,64 g |
| – nenasycené | 175,83 g |
| –– mononenasycené | 158,11 g |
| –– polynenasycené | 17,72 g |
| ––– omega 3 | 1,82 g |
| Vláknina | 7,10 g |
| Cholesterol | 3,44 g |
| Sodík | 1,46 g |
| Sůl | 3,78 g |
| Sacharidy | 968,40 g |
| – cukry | 737,70 g |
| ––– laktóza | 67,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 21 dkg 21 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 210 g |
| 21 dkg 21 dkg krupicového cukru | Cukr bílý | 210 g |
| 8 8 vajec | Vejce slepičí | 560 g |
| 5 lžic 5 lžic horké vody | Voda | 90 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky kypřícího prášku | Kypřící prášek | 10 g |
| citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| 50 dkg 50 dkg másla | Máslo kravské | 500 g |
| 1/2 l 1/2 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 2 2 vanilkové pudinky | Puding v prášku | 80 g |
| 25 dkg 25 dkg krupicového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 20 dkg 20 dkg moučkového cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 10 dkg 10 dkg sušeného mléka (polotučného) | Mléko kravské polotučné sušené | 100 g |
| voda (přidáváme po lžících tak dlouho, až se při zpracování vytvoří hmota, která je tuhostí podobná plastelině) | Voda | |
| Na zabarvení marcipánu pro růžičky růžičky lze použít Barvu pro použití v potravinách. Dá se koupit v drogerii. | Marcipán | |
| marmeláda na potření jednoho dílu dílu dortu | Marmeláda jahodová | |
| kokosová moučka na obalení | Mouka kokosová |