Nutriční hodnoty (České buchty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 31 304 kJ / 7 482 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 180,93 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 82,96 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 97,98 g |
Tuky | 318,21 g |
– nasycené | 124,04 g |
– nenasycené | 162,12 g |
–– mononenasycené | 76,66 g |
–– polynenasycené | 85,46 g |
––– omega 3 | 8,70 g |
Vláknina | 60,07 g |
Cholesterol | 1,45 g |
Sodík | 1,15 g |
Sůl | 2,62 g |
Sacharidy | 938,35 g |
– cukry | 528,56 g |
––– laktóza | 46,29 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
42 g 42 g čerstvého droždí (1 kostka) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
70 g 70 g moučkového cukru | Cukr bílý | 70 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
50 g 50 g moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
300 g 300 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 300 g |
vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
1 1 hořká mandle (nebo hořkomandlové aroma) | Mandle hořké | |
mléko (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
strouhanka (dle potřeby) | Strouhanka pšeničná | |
rozinky | Rozinky | |
120 g 120 g mletého máku | Mák modrý mletý | 120 g |
350 ml 350 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 350 ml |
40 g 40 g cukru | Cukr bílý | 40 g |
5 g 5 g másla | Máslo kravské | 5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky perníkového koření | Perníkové koření | 2.5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
kapka kapka hořkomandlového aroma | Aroma mandlové | |
30 g 30 g medu (nebo rybízového džemu) | Med nepasterovaný | 30 g |
20 g 20 g čokolády | Čokoláda mléčná 30% | 20 g |
300 g 300 g jablek | Jablko čerstvé | 300 g |
80 g 80 g cukru | Cukr bílý | 80 g |
skořice | Skořice ceylonská | |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
badyán (na špičku nože) | Badyán | |
30 g 30 g perníku | Perník | 30 g |
100 g 100 g mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 100 g |
1 lžíce 1 lžíce vody | Voda | 18 ml |
50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |
3 lžíce 3 lžíce sladké smetany | Smetana kravská sladká 12% | 75 ml |
vanilka (na špičku nože) | Vanilkové lusky | |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
1 1 tlučený hřebíček | Hřebíček | |
strouhanka (dle potřeby) | Strouhanka pšeničná | |
120 g 120 g povidel | Povidla | 120 g |
60 g 60 g cukru moučka | Cukr bílý | 60 g |
skořice | Skořice ceylonská | |
citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
1/2 lžíce 1/2 lžíce rumu (nebo aroma) | Rum | 8.5 ml |
tuk na vymazání plechu a na potírání buchet | Margarín |