Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (České buchty)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie31 304 kJ /
7 482 kcal
Bílkoviny180,93 g
– z toho živočišné bílkoviny82,96 g
– z toho rostlinné bílkoviny97,98 g
Tuky318,21 g
– nasycené124,04 g
– nenasycené162,12 g
–– mononenasycené76,66 g
–– polynenasycené85,46 g
––– omega 38,70 g
Vláknina60,07 g
Cholesterol 1,45 g
Sodík 1,15 g
Sůl2,62 g
Sacharidy938,35 g
– cukry528,56 g
––– laktóza46,29 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 500 g
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
42 g 42 g čerstvého droždí (1 kostka) Droždí pekařské lisované 42 g
250 ml 250 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
100 g 100 g másla Máslo kravské 100 g
70 g 70 g moučkového cukru Cukr bílý 70 g
2 2 žloutky Vaječný žloutek 46 g
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
50 g 50 g moučkového cukru Cukr bílý 50 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
300 g 300 g tvarohu Tvaroh polotučný 300 g
vanilkový cukr Cukr vanilkový
citronová kůra Citronová kúra čerstvá
1 1 hořká mandle (nebo hořkomandlové aroma) Mandle hořké
mléko (dle potřeby) Mléko kravské polotučné 1,5%
strouhanka (dle potřeby) Strouhanka pšeničná
rozinky Rozinky
120 g 120 g mletého máku Mák modrý mletý 120 g
350 ml 350 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 350 ml
40 g 40 g cukru Cukr bílý 40 g
5 g 5 g másla Máslo kravské 5 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky perníkového koření Perníkové koření 2.5 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice Skořice ceylonská 4 g
citronová kůra Citronová kúra čerstvá
kapka kapka hořkomandlového aroma Aroma mandlové
30 g 30 g medu (nebo rybízového džemu) Med nepasterovaný 30 g
20 g 20 g čokolády Čokoláda mléčná 30% 20 g
300 g 300 g jablek Jablko čerstvé 300 g
80 g 80 g cukru Cukr bílý 80 g
skořice Skořice ceylonská
citronová kůra Citronová kúra čerstvá
šťáva z 1/2 citronu Šťáva z citrónu
badyán (na špičku nože) Badyán
30 g 30 g perníku Perník 30 g
100 g 100 g mletých ořechů Vlašské ořechy mleté 100 g
1 lžíce 1 lžíce vody Voda 18 ml
50 g 50 g cukru Cukr bílý 50 g
3 lžíce 3 lžíce sladké smetany Smetana kravská sladká 12% 75 ml
vanilka (na špičku nože) Vanilkové lusky
citronová kůra Citronová kúra čerstvá
1 1 tlučený hřebíček Hřebíček
strouhanka (dle potřeby) Strouhanka pšeničná
120 g 120 g povidel Povidla 120 g
60 g 60 g cukru moučka Cukr bílý 60 g
skořice Skořice ceylonská
citronová kůra Citronová kúra čerstvá
1/2 lžíce 1/2 lžíce rumu (nebo aroma) Rum 8.5 ml
tuk na vymazání plechu a na potírání buchet Margarín

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.