Řezy s vaječným likérem

jahoda Kuchařka:

plech 30x40cm Moučníky , Řezy 201 názorů

5148
Recept si zatím oblíbilo 148 kuchařů

Suroviny

Piškot:
5 vajec
Nyní v akci
3 lžíce moučkového cukru
Nyní v akci
2 lžíce oleje
Nyní v akci
2-3 lžíce horké vody
5 lžic polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
0,5 prášku do pečiva
marmeláda na potření
Krém:
750 ml mléka
3 vanilkové pudinky (nejraději používám od Dr.Oetkera-je hustý)
200 ml vaječného koňaku
250 g másla
3 lžíce moučkového cukru
Pařížská šlehačka:
2 rostlinné šlehačky Cremefine (na šlehání!, existuje ještě na vaření)
1 lžíce cukru
2 lžíce kakaa
Recept si zatím oblíbilo 148 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšlehat s cukrem, přidat horkou vodu, olej, promíchat, lehce vmíchat ušlehaný sníh z bílků a nakonec a přes sítko mouku, kakao a prášek do pečiva.

  2. Piškot upečeme na normálním plechu (30x40cm). Po zchladnutí potřeme marmeládou(zabrání vsakování vlhkosti do piškotu shora).

  3. Připravíme si krém: Z mléka a pudink.prášku uvaříme pudink, do horkého vmícháme vaječný koňak a promícháme (cukr do pudinku není potřeba, koňak je sladký).

  4. Necháme vychladnout. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink a šleháme krém doběla.

  5. Krém naneseme na piškot, potřený marmeládou a nakonec navrstvíme ušlehanou šlehačku s cukrem a kakaem (výhoda šlehačky Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned Pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženete, tak uvedete k varu večer normální šlehačku s cukrem a kakaem a dáte vychladnout a přes noc nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháte)

  6. Ozdobíme dle fantazie…

Poznámka

Zdroj: Knihovnička receptů

Dobré rady ohledně šlehačky viz komentík:

Sodovka - 11.1.2011 13:19

Zuzka-Cobra - 10.3.2011 10:34

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 933 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řezy s vaječným likérem

  • 1974andrea 1974andrea

    Lída: Vlevo pod fotografií jsou ingredience vypsané :-)

    Odpovědět

  • Lída Lída(neregistrovaná)

    Buď jsem slepá nebo vůbec nevidím ingredience, kolik čeho se dává. Můžete mně navést na ně.:-?

    Odpovědět

  • EMarhoulova EMarhoulova

    Ano jsou moc výborné. Dělám je také, ale místo pařížské šlehačky smíchám dle oka a chuti 2-3 zakysané smetany al-2 ušlehané šlehačky, cukr dle chuti. Je to taky veliká ňamka, ale nesmíme koukat na kalorie, ale úspěch to má ohromný, tak zkuste:yes:

    Odpovědět

  • gillan63 gillan63

    No... tak teda jahoda ....to je neskutečná lahůdka ...udělal jsem pekáč o té velikosti co píšeš a už je ho tam sotva půlka ! Vnoučata se na to vrhla .....a je skoro po pekáči. Je to fakt bombastiko ! Díky za recept určitě bude repete....Bodík za tu nádheru už je tam ! :-K:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • gillan63 gillan63

    Mockrát díky ....už mám šlehačku připravenou v lednici ....jen ten piškot... tam jsem tápal :-)) ....zítra jdu na to ! Měj se fajn a ještě jednou moc a moc díky jahoda.:-K:yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    gillan63:
    Ahoj, promiň, že jsem Ti hned neodpověděla, ale objevila jsem Tvůj dotaz na emailu až teď:-(.
    Já peču cca 10min. na 180st., nebo 15min. na 170st. - ale to je maximální doba. Každá trouba peče jinak. Poznáš upečené, že se těsto pečením nejdříve trochu nadzvedne a když je upečené, zase trochu klesne a odlepuje se i s papírem od boků plechu. Tento tenký piškot, nebo i roláda se nepeče moc dlouho, jednak to nepotřebuje a dlouhým pečením by tvrdší.
    Ať se Ti to podaří;-)

    Odpovědět

  • gillan63 gillan63

    Ahoj jahoda ....asi to bude pro většinu profi uživatelů tady úsměvná otázka ,ale pro začátečníky tu není nikde v receptu popsána doba pečení a na kolik stupńů péci ten piškot ....díky moc za upřesnění.

    Odpovědět

  • jarkave jarkave

  • Lenika Lenika

    Ano, ano, i já musím potvrdit, že řezy jsou moc dobré. ;-)

    Odpovědět

  • Pouzina Pouzina

    to vypadá božsky, určitě vyzkouším, doufám že tak bude i chutnat;-):yes:

    Odpovědět

  • yyylenka yyylenka

    Díky , super inspirace na velikonoce :-K

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Lenka: u nás je poslední dobou k dostání také jen Cremefine na vaření.
    1.Já používám místo ní 40% šlehačku ke šlehání a přidávám (pro jistotu, i když myslím není ani třeba) jednu šlehačku v prášku. Drží to také bezvadně.
    Dá se přidat i třeba 2 ztužovače šlehačky.
    2.Můžeš ale koupit přímo hotovou Pařížskou šlehačku ke šlehání. U nás moc není vidět, tak ji nepoužívám.

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Máme tyto řezy oblíbené, ale prý přestali vyrábět Ramu Cremefine na šlehání? Čím ji nahrazujete, pokud nechcete vařit šlehačku den dopředu?

    Odpovědět

  • Arween Arween

    Božínku, to vypadá na luxusní záležitost!:yes: Asi se do něj brzy pustím, ingrediencí je tedy dost, ale když to má stát za to...:-p;-) Bodík posílám a pak vyzkouším.

    Odpovědět

  • volhpe1 volhpe1

    Místo pudinku radši kaši z mouky nemám rád tu chuť v tom krému :-p

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další >>

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo