Nutriční hodnoty (Kedlubnová polévka s uzeným masem a vaječnou jíškou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 1 884 kJ / 450 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,58 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,90 g |
| Tuky | 12,76 g |
| – nasycené | 3,07 g |
| – nenasycené | 6,17 g |
| –– mononenasycené | 4,74 g |
| –– polynenasycené | 1,44 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 15,06 g |
| Cholesterol | 324 mg |
| Sodík | 1,09 g |
| Sůl | 2,59 g |
| Sacharidy | 40,80 g |
| – cukry | 16,68 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 velká kedlubna | Kedluben čerstvý | 180 g |
| 2 2 menší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 100 g 100 g vařeného uzeného masa | Vepřová plec uzená | 100 g |
| kousek kousek másla (nebo olej) | Máslo kravské | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| zeleninový vývar (nebo voda) | Vývar zeleninový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |