Nutriční hodnoty (Kuřecí játra na víně se smaženými tvarůžky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 5 474 kJ / 1 308 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,20 g |
| Tuky | 26,66 g |
| – nasycené | 7,17 g |
| – nenasycené | 13,25 g |
| –– mononenasycené | 9,58 g |
| –– polynenasycené | 3,68 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 21,75 g |
| Cholesterol | 1,51 g |
| Sodík | 1,79 g |
| Sůl | 4,26 g |
| Sacharidy | 155,80 g |
| – cukry | 8,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g kuřecích jater | Játra kuřecí | 250 g |
| 6 6 tvarůžků | Tvarůžky | |
| 6 plátků 6 plátků šunky od kosti | Šunka vepřová uzená | |
| olej na smažení tvarůžků a restování jater | Tvarůžky | |
| 2 dl 2 dl bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce provensálského koření | Provensálské koření | 30 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| několik lžic několik lžic hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| 1 lžíce 1 lžíce sardelové pasty | Sardelová pasta | 15 g |
| zelená nať (do šťouchaných brambor) | Petržel nať čerstvá | |
| 750 g 750 g brambor | Brambor zimní | 750 g |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| lžíce lžíce másla | Máslo kravské |