Nutriční hodnoty (Brynzová polévka se špenátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 888 kJ / 1 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,01 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 67,19 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,82 g |
Tuky | 70,89 g |
– nasycené | 37,82 g |
– nenasycené | 26,56 g |
–– mononenasycené | 21,41 g |
–– polynenasycené | 5,15 g |
––– omega 3 | 1,10 g |
Vláknina | 10,23 g |
Cholesterol | 635 mg |
Sodík | 2,20 g |
Sůl | 5,94 g |
Sacharidy | 49,42 g |
– cukry | 18,28 g |
––– laktóza | 15,58 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 větší brambory | Brambor zimní | 150 g |
300 gramů 300 gramů mladého špenátu (nebo mangoldu) | Špenát čerstvý | 300 g |
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
500 ml 500 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 500 ml |
200 g 200 g brynzy | Brynza | 200 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
olej | Olej řepkový |