Nutriční hodnoty (Brynzová polévka se špenátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 888 kJ / 1 168 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 78,01 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 67,19 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,82 g | 
| Tuky | 70,89 g | 
| – nasycené | 37,82 g | 
| – nenasycené | 26,56 g | 
| –– mononenasycené | 21,41 g | 
| –– polynenasycené | 5,15 g | 
| ––– omega 3 | 1,10 g | 
| Vláknina | 10,23 g | 
| Cholesterol | 635 mg | 
| Sodík | 2,20 g | 
| Sůl | 5,94 g | 
| Sacharidy | 49,42 g | 
| – cukry | 18,28 g | 
| ––– laktóza | 15,58 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 3 3 větší brambory | Brambor zimní | 150 g | 
| 300 gramů 300 gramů mladého špenátu (nebo mangoldu) | Špenát čerstvý | 300 g | 
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml | 
| 500 ml 500 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 500 ml | 
| 200 g 200 g brynzy | Brynza | 200 g | 
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g | 
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| olej | Olej řepkový | 
 
	