Nutriční hodnoty (Slepičí polévka s játrovou rýží)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 118 kJ / 506 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 42,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,58 g |
| Tuky | 26,34 g |
| – nasycené | 10,24 g |
| – nenasycené | 11,13 g |
| –– mononenasycené | 8,75 g |
| –– polynenasycené | 2,38 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 9,98 g |
| Cholesterol | 1,28 g |
| Sodík | 409 mg |
| Sůl | 0,94 g |
| Sacharidy | 17,34 g |
| – cukry | 4,19 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 slepice | Slepice | |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 kousek 1 kousek pórku | Pórek čerstvý | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| česnek (dle chuti) | Česnek čerstvý | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| celý pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 200 g 200 g kuřecích jater | Játra kuřecí | 200 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce změklého másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| strouhanka podle potřeby na zahuštění | Strouhanka pšeničná | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 špetka 1 špetka majoránky | Majoránka sušená | |
| vařené nudle do polévky | Těstoviny pšeničné | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |