Nutriční hodnoty (Borůvkové lívance z podmáslí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 002 kJ / 2 151 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,26 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,10 g |
| Tuky | 72,87 g |
| – nasycené | 30,92 g |
| – nenasycené | 27,09 g |
| –– mononenasycené | 19,19 g |
| –– polynenasycené | 7,90 g |
| ––– omega 3 | 1,03 g |
| Vláknina | 13,87 g |
| Cholesterol | 652 mg |
| Sodík | 3,76 g |
| Sůl | 4,81 g |
| Sacharidy | 313,61 g |
| – cukry | 169,94 g |
| ––– laktóza | 16,54 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 300 ml 300 ml podmáslí | Podmáslí | 300 g |
| 2 lžičky 2 lžičky vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 14 ml |
| 43 g 43 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 43 g |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 190 g 190 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 190 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 6 g |
| 25 g 25 g cukru krupice | Cukr bílý | 25 g |
| 120 g 120 g borůvek (čerstvých nebo mražených) | Borůvky čerstvé | 120 g |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| 120 g 120 g borůvek (čerstvých nebo mražených) | Borůvky čerstvé | 120 g |
| 100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
| 15 ml 15 ml vody | Voda | 15 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 10 g |
| 15 ml 15 ml citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |