Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Těstoviny s rajčatovo-smetanovou omáčkou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 400 kJ /
2 486 kcal
Bílkoviny77,32 g
– z toho živočišné bílkoviny7,01 g
– z toho rostlinné bílkoviny70,31 g
Tuky37,12 g
– nasycené21,18 g
– nenasycené11,36 g
–– mononenasycené9,05 g
–– polynenasycené2,30 g
––– omega 30,76 g
Vláknina36,22 g
Cholesterol 95 mg
Sodík 181 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy445,22 g
– cukry66,78 g
––– laktóza9,52 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 polévkové lžíce olivového oleje Olej olivový
2 2 polévkové lžíce(30 g) másla Máslo kravské 2 g
1 1 střední cibule nakrájená nadrobno Cibule čerstvá 70 g
4 stroužky 4 stroužky česneku utřeného Česnek čerstvý 28 g
2 konzervy 2 konzervy krájených rajčat (á 400 g) Rajče červené čerstvé 850 g
1 1 čajová lžička soli (plus podle chuti) Sůl mořská
1/2 1/2 čajové lžičky čerstvě mletého pepře Pepř černý mletý
1/2 1/2 čajové lžičky cukru (nebo podle chuti a podle kyselosti rajčat) Cukr bílý
1 hrnek 1 hrnek (240 ml) smetany 31% Smetana kravská sladká 12% 250 ml
nastrouhaný Parmezán podle chuti Parmezán
2 2 čajové lžičky čerstvé bazalky nasekané na jemno Bazalka čerstvá
500 g 500 g penne těstovin (Fussili nebo Penne Tagliatelle Fussili) Těstoviny pšeničné 500 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.