Nutriční hodnoty (Těstoviny s rajčatovo-smetanovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 400 kJ / 2 486 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,32 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,01 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 70,31 g |
Tuky | 37,12 g |
– nasycené | 21,18 g |
– nenasycené | 11,36 g |
–– mononenasycené | 9,05 g |
–– polynenasycené | 2,30 g |
––– omega 3 | 0,76 g |
Vláknina | 36,22 g |
Cholesterol | 95 mg |
Sodík | 181 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 445,22 g |
– cukry | 66,78 g |
––– laktóza | 9,52 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 polévkové lžíce olivového oleje | Olej olivový | |
2 2 polévkové lžíce(30 g) másla | Máslo kravské | 2 g |
1 1 střední cibule nakrájená nadrobno | Cibule čerstvá | 70 g |
4 stroužky 4 stroužky česneku utřeného | Česnek čerstvý | 28 g |
2 konzervy 2 konzervy krájených rajčat (á 400 g) | Rajče červené čerstvé | 850 g |
1 1 čajová lžička soli (plus podle chuti) | Sůl mořská | |
1/2 1/2 čajové lžičky čerstvě mletého pepře | Pepř černý mletý | |
1/2 1/2 čajové lžičky cukru (nebo podle chuti a podle kyselosti rajčat) | Cukr bílý | |
1 hrnek 1 hrnek (240 ml) smetany 31% | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
nastrouhaný Parmezán podle chuti | Parmezán | |
2 2 čajové lžičky čerstvé bazalky nasekané na jemno | Bazalka čerstvá | |
500 g 500 g penne těstovin (Fussili nebo Penne Tagliatelle Fussili) | Těstoviny pšeničné | 500 g |