Nutriční hodnoty (Babiččina hrachovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 702 kJ / 407 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,15 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,50 g |
| Tuky | 21,35 g |
| – nasycené | 8,77 g |
| – nenasycené | 10,72 g |
| –– mononenasycené | 8,76 g |
| –– polynenasycené | 1,97 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 3,65 g |
| Cholesterol | 111 mg |
| Sodík | 1,35 g |
| Sůl | 3,10 g |
| Sacharidy | 19,20 g |
| – cukry | 3,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek hrachu | Hrách žlutý loupaný sušený | |
| 2 l 2 l vody (podle potřeby) | Voda | 2000 ml |
| 1/2 1/2 střední hlávky kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 150 g 150 g uzeného masa | Vepřová plec uzená | 150 g |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| troška tymiánu | Tymián sušený | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla (možno vynechat) | Sádlo vepřové | 15 g |
| petrželka (nebo pažitka) | Petržel nať čerstvá |