Nutriční hodnoty (Špalíky z telecí plece se smetanovým krémem s estragonem a s kapary)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 17 273 kJ / 4 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,74 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 114,92 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 20,82 g |
Tuky | 294,63 g |
– nasycené | 169,19 g |
– nenasycené | 118,96 g |
–– mononenasycené | 104,55 g |
–– polynenasycené | 14,41 g |
––– omega 3 | 1,23 g |
Vláknina | 6,54 g |
Cholesterol | 825 mg |
Sodík | 5,27 g |
Sůl | 13,29 g |
Sacharidy | 230,13 g |
– cukry | 17,66 g |
––– laktóza | 6,96 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
450-500 g 450-500 g telecí plece | Telecí plec | 475 g |
150 g 150 g anglické slaniny | Anglická slanina | 150 g |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
2-3 lžíce 2-3 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 27.5 g |
1 hrst 1 hrst estragonu (nebo 2 lžíce sušeného) | Estragon sušený | |
1-2 lžíce 1-2 lžíce nakládaných kaparů | Kapary | 22.5 g |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
3-4 3-4 červené šalotky | Šalotka čerstvá | |
250 g 250 g rýže | Rýže bílá | 250 g |
1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 10 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
1-2 hrsti 1-2 hrsti čerstvých mátových lístků | Máta peprná list čerstvá |