Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Špalíky z telecí plece se smetanovým krémem s estragonem a s kapary)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 3

Energie17 273 kJ /
4 128 kcal
Bílkoviny135,74 g
– z toho živočišné bílkoviny114,92 g
– z toho rostlinné bílkoviny20,82 g
Tuky294,63 g
– nasycené169,19 g
– nenasycené118,96 g
–– mononenasycené104,55 g
–– polynenasycené14,41 g
––– omega 31,23 g
Vláknina6,54 g
Cholesterol 825 mg
Sodík 5,27 g
Sůl13,29 g
Sacharidy230,13 g
– cukry17,66 g
––– laktóza6,96 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
450-500 g 450-500 g telecí plece Telecí plec 475 g
150 g 150 g anglické slaniny Anglická slanina 150 g
200 ml 200 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 200 ml
2-3 lžíce 2-3 lžíce polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 27.5 g
1 hrst 1 hrst estragonu (nebo 2 lžíce sušeného) Estragon sušený
1-2 lžíce 1-2 lžíce nakládaných kaparů Kapary 22.5 g
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
120 g 120 g másla Máslo kravské 120 g
3-4 3-4 červené šalotky Šalotka čerstvá
250 g 250 g rýže Rýže bílá 250 g
1 kostka 1 kostka zeleninového bujónu Bujón zeleninový 10 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli Sůl mořská 4 g
1-2 hrsti 1-2 hrsti čerstvých mátových lístků Máta peprná list čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.