Nutriční hodnoty (Krémová polévka z pečeného květáku, pórku a mrkve)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 927 kJ / 461 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
| Tuky | 41,50 g |
| – nasycené | 7,95 g |
| – nenasycené | 33,53 g |
| –– mononenasycené | 23,59 g |
| –– polynenasycené | 9,94 g |
| ––– omega 3 | 2,74 g |
| Vláknina | 5,69 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 100 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 17,65 g |
| – cukry | 4,96 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 květáku | Květák čerstvý | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžička 1 lžička mleté papriky (uzené) | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru (podle potřeby) | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| krutony (možno vynechat) | Krutony |