Nutriční hodnoty (Caesar salát ( s krevetami ))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 947 kJ / 1 182 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,64 g |
| Tuky | 114,13 g |
| – nasycené | 10,28 g |
| – nenasycené | 96,20 g |
| –– mononenasycené | 68,32 g |
| –– polynenasycené | 27,88 g |
| ––– omega 3 | 8,31 g |
| Vláknina | 10,04 g |
| Cholesterol | 426 mg |
| Sodík | 184 mg |
| Sůl | 0,43 g |
| Sacharidy | 25,65 g |
| – cukry | 3,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| římský salát | Salát římský čerstvý | |
| starší bílé pečivo na krutony | Krutony | |
| parmazán | Parmezán | |
| (já jsem servírovala salát s orestovanými krevetami na másle ) | Salát hlávkový čerstvý | |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 KL 1 KL dijonské hořčice | Hořčice dijonská | 6 g |
| 1/2 KL 1/2 KL cukru | Cukr bílý | 2.5 g |
| 100 ml 100 ml rostlinného oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 1 KL 1 KL bílého vinného octa | Ocet vinný bílý | 5 ml |
| 4 ks 4 ks ančoviček | Ančovičky v oleji | |
| 1 1 menší stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |