Nutriční hodnoty (Vaječný chléb z Chuchelny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 454 kJ / 348 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,68 g |
| Tuky | 18,23 g |
| – nasycené | 5,70 g |
| – nenasycené | 7,94 g |
| –– mononenasycené | 6,40 g |
| –– polynenasycené | 1,54 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 3,92 g |
| Cholesterol | 530 mg |
| Sodík | 284 mg |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 19,60 g |
| – cukry | 10,36 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 krajíce 4 krajíce ne úplně čerstvého chleba | Chléb pšeničný kváskový | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 dcl 2 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| pepř | Pepř černý | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| mouka dle potřeby – nejlépe hladká | Mouka pšeničná hladká | |
| tuk (nejlépe sádlo se škvarky) | Sádlo vepřové |