Nutriční hodnoty (Jablečný koláč s karamelizovanými jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 761 kJ / 3 050 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,70 g |
| Tuky | 145,99 g |
| – nasycené | 87,54 g |
| – nenasycené | 51,92 g |
| –– mononenasycené | 45,44 g |
| –– polynenasycené | 6,48 g |
| ––– omega 3 | 0,73 g |
| Vláknina | 25,05 g |
| Cholesterol | 826 mg |
| Sodík | 76 mg |
| Sůl | 0,12 g |
| Sacharidy | 373,55 g |
| – cukry | 190,86 g |
| ––– laktóza | 3,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| 1/3 hrnku 1/3 hrnku moučkového cukru | Cukr bílý | 83.3333358168602 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| 4-5 4-5 tvrdších jablek | Jablko čerstvé | 675 g |
| 3 lžíce 3 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 36 g |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce másla | Máslo kravské | 15 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 hrst 1 hrst ořechů | Vlašské ořechy | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
| moučkový cukr (na posypání) | Cukr bílý |