Nutriční hodnoty (Koláč s červenou řepou a ricottou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 111 kJ / 2 178 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 53,46 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,15 g |
| Tuky | 102,88 g |
| – nasycené | 55,30 g |
| – nenasycené | 37,66 g |
| –– mononenasycené | 31,20 g |
| –– polynenasycené | 6,46 g |
| ––– omega 3 | 1,18 g |
| Vláknina | 18,65 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 794 mg |
| Sůl | 1,78 g |
| Sacharidy | 216,98 g |
| – cukry | 62,68 g |
| ––– laktóza | 10,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 120 g 120 g hladké mouky (použila jsem Babiččinu volbu na křehká těsta) | Mouka pšeničná hladká | 120 g |
| 100 g 100 g hladké celozrnné mouky (např. špaldové) | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 100 g |
| 1 1 čajová lžička soli | Sůl mořská | |
| 1/2 1/2 čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 50 ml 50 ml vody | Voda | 50 ml |
| 650 g 650 g vařené červené řepy | Červená řepa čerstvá | 650 g |
| 300 g 300 g ricotty | Ricotta | 300 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 čajová lžička soli | Sůl mořská | |
| 1/2 1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu | Tymián sušený | |
| 1/2 1/2 čajové lžičky sušeného česneku | Česnek sušený | |
| 1 1 čajová lžička soli | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| hrst hrst nasekaných ořechů | Vlašské ořechy | |
| hrst hrst rukoly | Rukola čerstvá |