Nutriční hodnoty (Škvarkové pagáče)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 31 107 kJ / 7 435 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 157,94 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 69,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 88,30 g |
| Tuky | 466,73 g |
| – nasycené | 151,85 g |
| – nenasycené | 285,29 g |
| –– mononenasycené | 221,33 g |
| –– polynenasycené | 63,96 g |
| ––– omega 3 | 10,88 g |
| Vláknina | 29,56 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 1,64 g |
| Sůl | 3,68 g |
| Sacharidy | 635,87 g |
| – cukry | 50,44 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 800 g |
| 200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 2 2 nastrouhané vařené brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 42 g 42 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| mléko (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
| 400 g 400 g mletých škvarků | Škvarky | 400 g |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |