Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Bramborová polévka s parmazánem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie3 544 kJ /
847 kcal
Bílkoviny34,43 g
– z toho živočišné bílkoviny26,30 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,13 g
Tuky44,72 g
– nasycené25,90 g
– nenasycené12,29 g
–– mononenasycené8,55 g
–– polynenasycené3,74 g
––– omega 30,78 g
Vláknina11,10 g
Cholesterol 63 mg
Sodík 629 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy72,35 g
– cukry12,85 g
––– laktóza5,15 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
6 6 brambor Brambor zimní 300 g
2 hrsti 2 hrsti špenátu (nebo mangoldu) Špenát čerstvý
1 hrst 1 hrst medvědího česneku (nebo 1 stroužek česneku) Česnek medvědí čerstvý
1 kousek 1 kousek (cca 10 cm) pórku Pórek čerstvý
1,5 l 1,5 l vývaru Vývar masový 1500 ml
100 ml 100 ml smetany na vaření Smetana kravská sladká 12% 100 ml
3 lžíce 3 lžíce nastrouhaného parmazánu Parmezán 45 g
pár plátků plátků slaniny (volitelně) Špek
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
máslo Máslo kravské
sůl Sůl mořská
pár lístků lístků tymiánu Tymián sušený

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.