Nutriční hodnoty (Bramborová polévka s parmazánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 3 544 kJ / 847 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,13 g |
| Tuky | 44,72 g |
| – nasycené | 25,90 g |
| – nenasycené | 12,29 g |
| –– mononenasycené | 8,55 g |
| –– polynenasycené | 3,74 g |
| ––– omega 3 | 0,78 g |
| Vláknina | 11,10 g |
| Cholesterol | 63 mg |
| Sodík | 629 mg |
| Sůl | 1,45 g |
| Sacharidy | 72,35 g |
| – cukry | 12,85 g |
| ––– laktóza | 5,15 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 6 6 brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 2 hrsti 2 hrsti špenátu (nebo mangoldu) | Špenát čerstvý | |
| 1 hrst 1 hrst medvědího česneku (nebo 1 stroužek česneku) | Česnek medvědí čerstvý | |
| 1 kousek 1 kousek (cca 10 cm) pórku | Pórek čerstvý | |
| 1,5 l 1,5 l vývaru | Vývar masový | 1500 ml |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce nastrouhaného parmazánu | Parmezán | 45 g |
| pár plátků plátků slaniny (volitelně) | Špek | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pár lístků lístků tymiánu | Tymián sušený |