Nutriční hodnoty (Bramborová polévka s parmazánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 3 544 kJ / 847 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,43 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,13 g |
Tuky | 44,72 g |
– nasycené | 25,90 g |
– nenasycené | 12,29 g |
–– mononenasycené | 8,55 g |
–– polynenasycené | 3,74 g |
––– omega 3 | 0,78 g |
Vláknina | 11,10 g |
Cholesterol | 63 mg |
Sodík | 629 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 72,35 g |
– cukry | 12,85 g |
––– laktóza | 5,15 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
6 6 brambor | Brambor zimní | 300 g |
2 hrsti 2 hrsti špenátu (nebo mangoldu) | Špenát čerstvý | |
1 hrst 1 hrst medvědího česneku (nebo 1 stroužek česneku) | Česnek medvědí čerstvý | |
1 kousek 1 kousek (cca 10 cm) pórku | Pórek čerstvý | |
1,5 l 1,5 l vývaru | Vývar masový | 1500 ml |
100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
3 lžíce 3 lžíce nastrouhaného parmazánu | Parmezán | 45 g |
pár plátků plátků slaniny (volitelně) | Špek | |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
máslo | Máslo kravské | |
sůl | Sůl mořská | |
pár lístků lístků tymiánu | Tymián sušený |