Nutriční hodnoty (Křehké perníkové řezy se švestkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 16 505 kJ / 3 945 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,03 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 10,43 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 59,60 g |
Tuky | 224,06 g |
– nasycené | 136,62 g |
– nenasycené | 80,40 g |
–– mononenasycené | 69,40 g |
–– polynenasycené | 11,00 g |
––– omega 3 | 1,28 g |
Vláknina | 15,30 g |
Cholesterol | 897 mg |
Sodík | 112 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 378,36 g |
– cukry | 28,96 g |
––– laktóza | 2,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
1 lžíce 1 lžíce perníkového koření | Perníkové koření | 15 g |
250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
2-3 lžíce 2-3 lžíce rumu | Rum | 42.5 ml |
1 lžíce 1 lžíce citrónové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
švestková povidla | Povidla | |
švestky (čerstvé, mražené nebo i kompot) | Švestky čerstvé | |
moučkový cukr na povrch | Cukr bílý |