Nutriční hodnoty (Jahodový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 12 041 kJ / 2 878 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 60,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,32 g |
| Tuky | 47,04 g |
| – nasycené | 14,56 g |
| – nenasycené | 20,53 g |
| –– mononenasycené | 16,15 g |
| –– polynenasycené | 4,38 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 5,30 g |
| Cholesterol | 1,33 g |
| Sodík | 764 mg |
| Sůl | 2,03 g |
| Sacharidy | 535,30 g |
| – cukry | 352,50 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 150 g 150 g moučkového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 150 g 150 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| trochu trochu citronové kůry (nemusí být) | Citronová kúra čerstvá | |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 180 g 180 g cukru krupice (nebo podle potřeby) | Cukr bílý | 180 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 2 2 vanilkové pudinkové prášky | Puding v prášku | |
| 375 g 375 g tuku (máslo, Hera nebo jiné) | Margarín | 375 g |
| trochu trochu rumu | Rum | |
| Galaretka (nebo ovocné dortové želé) | ||
| čerstvé jahody | Jahody čerstvé | |
| meduňka | Máta peprná list čerstvá | |
| strouhaný kokos (nemusí být) | Kokos strouhaný | |
| jahodová marmeláda (nebo toping) | Marmeláda jahodová | |
| tuk na vymazání | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá |