Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jahodový dort)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie12 041 kJ /
2 878 kcal
Bílkoviny75,72 g
– z toho živočišné bílkoviny60,40 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,32 g
Tuky47,04 g
– nasycené14,56 g
– nenasycené20,53 g
–– mononenasycené16,15 g
–– polynenasycené4,38 g
––– omega 30,19 g
Vláknina5,30 g
Cholesterol 1,33 g
Sodík 764 mg
Sůl2,03 g
Sacharidy535,30 g
– cukry352,50 g
––– laktóza24,50 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
5 5 vajec Vejce slepičí 350 g
150 g 150 g moučkového cukru Cukr bílý 150 g
150 g 150 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 150 g
1/2 sáčku 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva Kypřící prášek 6 g
trochu trochu citronové kůry (nemusí být) Citronová kúra čerstvá
500 ml 500 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 500 ml
180 g 180 g cukru krupice (nebo dle potřeby) Cukr bílý 180 g
1 1 vanilkový cukr Cukr vanilkový
2 2 vanilkové pudinkové prášky Puding v prášku
375 g 375 g tuku (máslo, Hera nebo jiné) Margarín 375 g
trochu trochu rumu Rum
Galaretka (nebo ovocné dortové želé)
čerstvé jahody Jahody čerstvé
meduňka Máta peprná list čerstvá
strouhaný kokos (nemusí být) Kokos strouhaný
jahodová marmeláda (nebo toping) Marmeláda jahodová
tuk na vymazání Margarín
hrubá mouka na vysypání Mouka pšeničná hrubá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.