Nutriční hodnoty (Žampionový guláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 159 kJ / 516 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,36 g |
| Tuky | 34,34 g |
| – nasycené | 3,12 g |
| – nenasycené | 30,42 g |
| –– mononenasycené | 21,03 g |
| –– polynenasycené | 9,39 g |
| ––– omega 3 | 2,72 g |
| Vláknina | 18,06 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 671 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 31,53 g |
| – cukry | 12,18 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g žampionů | Žampion čerstvý | 250 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 celá paprika | Paprika bílá čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce paprikové pasty | Pasta papriková | 15 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté papriky | Paprika červená sušená | 0.5 g |
| 1 snítka 1 snítka čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 4 lžíce 4 lžíce vody | Voda | 72 ml |
| 0,5 l 0,5 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 500 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 1 svazek 1 svazek petrželové natě | Petržel nať čerstvá | 60 g |
| chilli vločky (dle chuti) | Chilli paprička sušená | |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská |