Nutriční hodnoty (Mrkvová polévka s česnekovými krutonky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 737 kJ / 1 132 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,71 g |
| Tuky | 50,07 g |
| – nasycené | 5,34 g |
| – nenasycené | 41,91 g |
| –– mononenasycené | 29,03 g |
| –– polynenasycené | 12,88 g |
| ––– omega 3 | 3,86 g |
| Vláknina | 25,63 g |
| Cholesterol | 5 mg |
| Sodík | 1,16 g |
| Sůl | 2,76 g |
| Sacharidy | 139,23 g |
| – cukry | 23,00 g |
| ––– laktóza | 0,02 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g mrkve nastrouhané na hrubém slzičkovém struhadle | Mrkev čerstvá | 250 g |
| 200 g 200 g uvařených brambor | Brambor zimní | 200 g |
| 1 1 menší cibule nakrájená nadrobno | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 plátky 4 plátky česneku nakrájené na tenké plátky | Česnek čerstvý | |
| 1 1 cm silný plátek másla | Máslo kravské | 1 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 l 1 l horké vody | Voda | 1000 ml |
| 1 1 lžíce nasekaných lístků petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 3 3 starší rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | 129 g |
| 2 lžičky 2 lžičky granulovaného česneku | Česnek sušený | 10 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 1 1 cm silný plátek másla | Máslo kravské | 1 g |