Nutriční hodnoty (Špagety s hráškovým pestem a slaninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 13 446 kJ / 3 214 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 102,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 76,47 g |
| Tuky | 151,55 g |
| – nasycené | 65,77 g |
| – nenasycené | 71,95 g |
| –– mononenasycené | 60,95 g |
| –– polynenasycené | 11,00 g |
| ––– omega 3 | 0,51 g |
| Vláknina | 52,93 g |
| Cholesterol | 115 mg |
| Sodík | 2,55 g |
| Sůl | 6,29 g |
| Sacharidy | 334,84 g |
| – cukry | 35,04 g |
| ––– laktóza | 2,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g špaget | Špagety pšeničné | 400 g |
| 450 g 450 g mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | 450 g |
| 100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| 3 snítky 3 snítky bazalky | Bazalka čerstvá | |
| 5 lžic 5 lžic strouhaného parmezánu (nebo Gran Moravia) | Parmezán | 75 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý |