Nutriční hodnoty (Placky se zelím, prejtem a jelítkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 886 kJ / 2 363 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 76,18 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,98 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,20 g | 
| Tuky | 75,31 g | 
| – nasycené | 30,80 g | 
| – nenasycené | 40,46 g | 
| –– mononenasycené | 25,76 g | 
| –– polynenasycené | 14,70 g | 
| ––– omega 3 | 0,46 g | 
| Vláknina | 26,80 g | 
| Cholesterol | 473 mg | 
| Sodík | 1,79 g | 
| Sůl | 4,21 g | 
| Sacharidy | 331,70 g | 
| – cukry | 32,00 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g | 
| 300 g 300 g okapaného zelí | Zelí bílé čerstvé | 300 g | 
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g | 
| 200 g 200 g světlého prejtu | Jelito | 200 g | 
| 1 PL 1 PL sádla | Sádlo vepřové | 15 g | 
| 1 1 pokrájené jelítko | Jelito | |
| 1 lžička 1 lžička sušené majoránky | Majoránka sušená | 5 g | 
| mořská sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| + olej na plech | Olej řepkový |