Nutriční hodnoty (Špecle (halušky nebo střapačky) se zelím a škvarky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 5 415 kJ / 1 294 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,78 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 36,48 g |
Tuky | 21,07 g |
– nasycené | 8,46 g |
– nenasycené | 11,16 g |
–– mononenasycené | 6,63 g |
–– polynenasycené | 4,53 g |
––– omega 3 | 0,32 g |
Vláknina | 14,30 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 233,40 g |
– cukry | 19,70 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
30 dkg 30 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
půl lžičky lžičky soli | Sůl mořská | |
lžíce lžíce oleje | Olej řepkový | |
studená voda dle potřeby (asi 200 ml) | Voda | |
1 1 velká syrová brambora | Brambor zimní | 50 g |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
miska 300 300 ml kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
1 1 lžiča cukru | Cukr bílý | |
špetka špetka drceného kmínu | Kmín mletý | |
hrst hrst škvarků | Škvarky |