Nutriční hodnoty (Žampionová krémová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 6 043 kJ / 1 444 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 43,22 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,45 g |
Tuky | 111,80 g |
– nasycené | 71,52 g |
– nenasycené | 36,64 g |
–– mononenasycené | 33,26 g |
–– polynenasycené | 3,38 g |
––– omega 3 | 0,69 g |
Vláknina | 0,90 g |
Cholesterol | 369 mg |
Sodík | 1,12 g |
Sůl | 2,80 g |
Sacharidy | 62,38 g |
– cukry | 41,98 g |
––– laktóza | 40,48 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
15 15 žampionů | Žampion čerstvý | |
60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
vývar | Vývar masový | |
400 ml 400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
1 1 čtvereček taveného sýru | Sýr tavený | |
80 g 80 g čerstvého tvarohového sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | 80 g |
400 g 400 g kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 400 ml |
ocet | Ocet lihový | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
drcený kmín | Kmín mletý | |
vegeta | Kořenící směs sypká | |
3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
sůl | Sůl mořská | |
4 lístky 4 lístky bazalky | Bazalka čerstvá | |
2 snítky 2 snítky libečku | Libeček čerstvý | |
kopr | Kopr nať čerstvý | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
tymián | Tymián sušený | |
mletý koriandr | Koriandr list sušený |