Nutriční hodnoty (Babiččin bramborový bochník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 446 kJ / 2 019 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,85 g |
| Tuky | 10,75 g |
| – nasycené | 1,80 g |
| – nenasycené | 7,08 g |
| –– mononenasycené | 1,58 g |
| –– polynenasycené | 5,50 g |
| ––– omega 3 | 0,52 g |
| Vláknina | 29,03 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,43 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 405,10 g |
| – cukry | 22,55 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 30 g 30 g pravidelně krmeného žitného kvásku | Kvásek žitný | 30 ml |
| 150 g 150 g vody | Voda | 150 ml |
| 150 g 150 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 150 g |
| – dobre promichame a zakryte nechame v teple mistnosti kvasit asi 12-14 – dobre promichame a zakryte nechame v teple mistnosti kvasit asi 12-14 hodin | ||
| 140 g 140 g vody | Voda | 140 ml |
| 150 g 150 g vařených strouhaných brambor | Brambor zimní | 150 g |
| 2 lžičky 2 lžičky kmínu | Kmín | 10 g |
| 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
| 350 g 350 g pšeničné chlebové mouky | Mouka pšeničná hladká | 350 g |