Nutriční hodnoty (Cuketová polévka s pórkem a sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 881 kJ / 1 167 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,98 g |
| Tuky | 50,09 g |
| – nasycené | 12,32 g |
| – nenasycené | 32,87 g |
| –– mononenasycené | 23,05 g |
| –– polynenasycené | 9,82 g |
| ––– omega 3 | 2,16 g |
| Vláknina | 26,25 g |
| Cholesterol | 544 mg |
| Sodík | 1,21 g |
| Sůl | 2,68 g |
| Sacharidy | 129,00 g |
| – cukry | 26,87 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g cukety | Cuketa čerstvá | 400 g |
| 200 g 200 g pórku (bílou i zelenou část) | Pórek čerstvý | 200 g |
| 150 150 g smetanového sýra (3 kusy po 50 g) | Sýr tavený | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 plátek 1 plátek másla 2 cm silný | Máslo kravské | 10 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 lžíce 2 lžíce nakrájené pažitky | Pažitka čerstvá | 30 g |
| 3 3 starší rohlíky | Rohlík pšeničný bílý | 129 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |