Carpaccio z hovězí svíčkové
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 097 kJ / 501 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,20 g |
Tuky | 19,60 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 180 mg |
Sodík | 220 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kraje jsou hodně pikantní, kdo nemá rád, ještě před krájením je třeba maso očistit od koření, aby nebylo tak výrazné.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 7. 2012 12:10
stanela:pokud je maso namražené mělo by to jít nakrájet tence vždy.. nevím zda je dobré to tenké vlákno klepat..
22. 7. 2012 18:02
Ahoj dělám carpaccio,sice o chlup jinak,ale děkuju za nápad obalit maso v koření!Super!Když se mi nepodaří nakrájet vyloženě průhledné plátky,dám přes ně folii a opatrně rozklepu.Nedá se to s restaurací srovnat.Mňam!
18. 7. 2012 17:48
+13
18. 7. 2012 13:43
Gabina_I:Gábi dík za radu ,žádná sul a naložit jen tolik,kolik sníme najednou! Udělat a sež...t a basta.
18. 7. 2012 11:56
Veronika.Hrozna: citronový pepř dělá Kotányi takové ty mlínky, nebo místo toho nastrouhej citronovou kůru, ale lehce, aby to propustilo koření. Solí se až na talíři, jinak ti ta sůl vytáhne vodu a bude to suchý a nedobrý. Určitě si kup menší malo a nalož si třeb ajen 200gr neschovávala bych to nějak dlouho v lednici nebo v mrazáku, to už nen ono jak to přemrzne. A než to naložíš do koření poádně to potři vyloženě vmasíruj olivový olej.
18. 7. 2012 01:40
1974andrea: takže , když si koupím flákotu masa a nebudu čekat do druhého dne a...prostě ji "sežeru" hned....tak je to také Carpaccio?
17. 7. 2012 23:20
srettka:Já se po tataráku mohu utlouct a celá rodina ,ale tohle jsem teda nezkoušela a jsem zvědava, proto to brzo asi udělám ,jenom nevím jestli tady v Bratislavě seženu citronový pepř páč to jsem jestě tady neviděla !
17. 7. 2012 23:14
Gabina_I:Jo ještě jednu otázečku,když to nechám dýl v lednici mám to osolit,protože jsme dva a najednou to nesníme.Nebo mohu pod olej dát sul a pak koření.Tak jak se nechává odležet roštěná na anglický roastbeaf???
17. 7. 2012 20:28
Veronika Hrozna: Veru není, já se bála že jo a fakt jemňoučký, ale nakrájet na úplně tenoučko fakt lepší nářezák nebo hodně ostrý nůž, použila jsem keramický. Myslela sem, že to skončí kvůli tomu, že to není z pravé v koši a všem chutnalo, fakt jooo ale chci zkusit i tu pravou.
17. 7. 2012 18:19
Gabina_I:Gábinko a z té nepravé svíčkové není to trošku gumové,tedy,že to není dost měkké na kousání? Já jsem za každou "syrovinu"kromě syrových ryb,proto se ptám !
17. 7. 2012 17:59
Jumanji:A copak je na tom k smíchu?
17. 7. 2012 17:52
To se musím už opravdu smát když čtu ento recept Není to tak dávno , kdy se tady někdo prezentoval recept na domácí Carpaccio a to se muselo v chladničce nechat zaležet nejmíň 15 dnů ! A tohleto je hotové do druhého dne ! K smíchu !
16. 7. 2012 21:56
Jana Remkova: vyzkoušej pač to stojí za to... já to udělala na oslavu, slavila mamka 50 a děda 83 a tak sem si říkala, že vyzkouším něco netradičního a už dlouhoooo mě to lákalo, a z atu cenu co máš v restauraci máš doam skoro půl kila z pravé!!!!
16. 7. 2012 21:27
To miluju.
16. 7. 2012 20:22
Gabina_I: noo, vidíš, jak jsem zaostalá? Opravdu super to nejen vypadá, ráda bych to něky vyzkoušela
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Lotus mini cheesecake
Přidáno před 12 hodinami

Svíčková polévka s nudlemi
Přidáno před 12 hodinami

Vepřové kostky na argentinském koření
Přidáno před 14 hodinami

Mechový dort (se špenátem)
Přidáno 21. 5. 2022 15:38

Salko roláda
Přidáno 21. 5. 2022 12:16

Ořechové řezy s pudinkovo-tvarohovým krémem
Přidáno 21. 5. 2022 07:40
Právě bylo uvařeno:


Rizoto z pečeného kuřete
uvařil/a Chlupina
před 2 hodinami

"Veršované" brambory se sýrem a houbami
uvařil/a Elivet
před 2 hodinami

Štrúdl na slano
uvařil/a Mareczech
před 3 hodinami

Bramborové houstičky
uvařil/a Arleta
před 3 hodinami

Domácí langoše
uvařil/a Yvona B.
před 3 hodinami

Sachr dort z jablek
uvařil/a lucieee
před 3 hodinami

Luxusní a rychlý makovník
uvařil/a Cejenka
před 3 hodinami

Náplň do tortilly s kuřecím masem
uvařil/a MilosCz
před 4 hodinami

Klasické křupavé domácí rohlíky
uvařil/a Mili5
před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: carpacio carpacio ze svíčkové co je carpačio hovězí svíčková recepty recepty prava hovězí svíčková hovězí carpacio recepty z hovězí svíčkové recepty z pravé svíčkové pravá hovězí svíčková carpaccio z hovězího carpaccio recept hovězí panenka recepty recept na carpaco carpaccio z hovězího masa pravá svíčková recepty recept carpacio hovézi karpaco carpacio z hovezi svickove carpaco hovezi svičkova
Suroviny: svíčková hovězí, olej olivový, pepř citronový, kůra citronová, koření chilli, rozmarýn, bazalka čerstvá, koření mexiko,
Carpaccio z hovězí svíčkové
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MNq5
26 názorů