Carpaccio z hovězí svíčkové

Suroviny

400 g nejlépe pravé svíčkové (můžeme použít i falešnou jako já)
olivový olej
citronový pepř
citronovou kůru
chilli koření
rozmarýn
bazalka
směs koření Mexiko (Kotányi - Argentina)
nebo dle vlastní chuti

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý a krásný kousek masa potřeme olivovým olejem, necháme při pokojové teplotě cca hodinu odstát.

  2. Na potravinovou folii dáme směs koření, pomeleme citronový pepř, pomeleme chilli a nasekáme nadrobno pár snítek čerstvého rozmarýnu, bazalky, nastrouháme trošičku citronové kůry a pořádně vmasírujeme do masa.

  3. Zabalíme pevně do folie a dáme do horní police v lednici do druhého dne odležet - nejlépe cca 20-24 h. Před podáváním vložíme do mrazáku na 2 h. Krájíme na tenké skoro průhledné plátky ostrým nožem nebo na kráječi na maso.

  4. Solíme až na talíři, pokapeme olivovým olejem, můžeme pod carpaccio dat pár listů ledového salátu, jako přílohu podáváme bílé pečivo.

  5. Způsob servírovani je na každém (rajčata, salát, sýr parmezán... myslím že dle chutí cokoliv). To už je jedno, s čím to jíte.

Poznámka od kuchařky

Kraje jsou hodně pikantní, kdo nemá rád, ještě před krájením je třeba maso očistit od koření, aby nebylo tak výrazné.

Komentáře k receptu Carpaccio z hovězí svíčkové

  • Gabina_I Gabina_I (autorka receptu)

    stanela:pokud je maso namražené mělo by to jít nakrájet tence vždy.. nevím zda je dobré to tenké vlákno klepat..:-O

    Odpovědět

  • stanela stanela

    Ahoj dělám carpaccio,sice o chlup jinak,ale děkuju za nápad obalit maso v koření:-D!Super!Když se mi nepodaří nakrájet vyloženě průhledné plátky,dám přes ně folii a opatrně rozklepu.Nedá se to s restaurací srovnat.Mňam!:-)):-)):-))

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Gabina_I:Gábi dík za radu ,žádná sul a naložit jen tolik,kolik sníme najednou! Udělat a sež...t a basta.:-K:-D:-p

    Odpovědět

  • Gabina_I Gabina_I (autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: citronový pepř dělá Kotányi takové ty mlínky, nebo místo toho nastrouhej citronovou kůru, ale lehce, aby to propustilo koření. Solí se až na talíři, jinak ti ta sůl vytáhne vodu a bude to suchý a nedobrý. Určitě si kup menší malo a nalož si třeb ajen 200gr neschovávala bych to nějak dlouho v lednici nebo v mrazáku, to už nen ono jak to přemrzne. A než to naložíš do koření poádně to potři vyloženě vmasíruj olivový olej.

    Odpovědět

  • Jumanji Jumanji(neregistrovaný)

    1974andrea: takže , když si koupím flákotu masa a nebudu čekat do druhého dne a...prostě ji "sežeru" hned....tak je to také Carpaccio?;-)

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    srettka:Já se po tataráku mohu utlouct a celá rodina ,ale tohle jsem teda nezkoušela a jsem zvědava, proto to brzo asi udělám ,jenom nevím jestli tady v Bratislavě seženu citronový pepř páč to jsem jestě tady neviděla !

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Gabina_I:Jo ještě jednu otázečku,když to nechám dýl v lednici mám to osolit,protože jsme dva a najednou to nesníme.Nebo mohu pod olej dát sul a pak koření.Tak jak se nechává odležet roštěná na anglický roastbeaf???:-?

    Odpovědět

  • Gabina_I Gabina_I (autorka receptu)

    Veronika Hrozna: Veru není, já se bála že jo a fakt jemňoučký, ale nakrájet na úplně tenoučko fakt lepší nářezák nebo hodně ostrý nůž, použila jsem keramický. Myslela sem, že to skončí kvůli tomu, že to není z pravé v koši a všem chutnalo, fakt jooo ale chci zkusit i tu pravou.

    Odpovědět

  • Veronika Hrozna Veronika Hrozna(neregistrovaná)

    Gabina_I:Gábinko a z té nepravé svíčkové není to trošku gumové,tedy,že to není dost měkké na kousání? Já jsem za každou "syrovinu"kromě syrových ryb,proto se ptám !:-?:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Jumanji:A copak je na tom k smíchu?

    Odpovědět

  • Jumanji Jumanji(neregistrovaný)

    To se musím už opravdu smát když čtu ento recept:-D Není to tak dávno , kdy se tady někdo prezentoval recept na domácí Carpaccio a to se muselo v chladničce nechat zaležet nejmíň 15 dnů ! A tohleto je hotové do druhého dne ! K smíchu !:-*

    Odpovědět

  • Gabina_I Gabina_I (autorka receptu)

    Jana Remkova: vyzkoušej pač to stojí za to... já to udělala na oslavu, slavila mamka 50 a děda 83 a tak sem si říkala, že vyzkouším něco netradičního a už dlouhoooo mě to lákalo, a z atu cenu co máš v restauraci máš doam skoro půl kila z pravé!!!!:-D:-D

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    To miluju. :-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Gabina_I: noo, vidíš, jak jsem zaostalá?:-D Opravdu super to nejen vypadá, ráda bych to něky vyzkoušela:-p

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: carpacio carpacio ze svíčkové co je carpačio hovězí svíčková recepty recepty prava hovězí svíčková hovězí carpacio recepty z hovězí svíčkové recepty z pravé svíčkové pravá hovězí svíčková carpaccio z hovězího carpaccio recept hovězí panenka recepty recept na carpaco carpaccio z hovězího masa pravá svíčková recepty recept carpacio hovézi karpaco carpacio z hovezi svickove carpaco hovezi svičkova