

Carpaccio z hovězí svíčkové
Suroviny
- 400 g nejlépe pravé svíčkové (můžeme použít i falešnou jako já)
- olivový olej
- citronový pepř
- citronovou kůru
- chilli koření
- rozmarýn
- bazalka
- směs koření Mexiko (Kotányi - Argentina)
- nebo dle vlastní chuti
Postup přípravy receptu
Čerstvý a krásný kousek masa potřeme olivovým olejem, necháme při pokojové teplotě cca hodinu odstát.
Na potravinovou folii dáme směs koření, pomeleme citronový pepř, pomeleme chilli a nasekáme nadrobno pár snítek čerstvého rozmarýnu, bazalky, nastrouháme trošičku citronové kůry a pořádně vmasírujeme do masa.
Zabalíme pevně do folie a dáme do horní police v lednici do druhého dne odležet - nejlépe cca 20-24 h. Před podáváním vložíme do mrazáku na 2 h. Krájíme na tenké skoro průhledné plátky ostrým nožem nebo na kráječi na maso.
Solíme až na talíři, pokapeme olivovým olejem, můžeme pod carpaccio dat pár listů ledového salátu, jako přílohu podáváme bílé pečivo.
Způsob servírovani je na každém (rajčata, salát, sýr parmezán... myslím že dle chutí cokoliv). To už je jedno, s čím to jíte.
Poznámka od kuchařky
Kraje jsou hodně pikantní, kdo nemá rád, ještě před krájením je třeba maso očistit od koření, aby nebylo tak výrazné.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Carpaccio z hovězí svíčkové
-
stanela:pokud je maso namražené mělo by to jít nakrájet tence vždy.. nevím zda je dobré to tenké vlákno klepat..
-
Ahoj dělám carpaccio,sice o chlup jinak,ale děkuju za nápad obalit maso v koření
!Super!Když se mi nepodaří nakrájet vyloženě průhledné plátky,dám přes ně folii a opatrně rozklepu.Nedá se to s restaurací srovnat.Mňam!
-
+13
-
Gabina_I:Gábi dík za radu ,žádná sul a naložit jen tolik,kolik sníme najednou! Udělat a sež...t a basta.
-
Veronika.Hrozna: citronový pepř dělá Kotányi takové ty mlínky, nebo místo toho nastrouhej citronovou kůru, ale lehce, aby to propustilo koření. Solí se až na talíři, jinak ti ta sůl vytáhne vodu a bude to suchý a nedobrý. Určitě si kup menší malo a nalož si třeb ajen 200gr neschovávala bych to nějak dlouho v lednici nebo v mrazáku, to už nen ono jak to přemrzne. A než to naložíš do koření poádně to potři vyloženě vmasíruj olivový olej.
-
1974andrea: takže , když si koupím flákotu masa a nebudu čekat do druhého dne a...prostě ji "sežeru" hned....tak je to také Carpaccio?
-
srettka:Já se po tataráku mohu utlouct a celá rodina ,ale tohle jsem teda nezkoušela a jsem zvědava, proto to brzo asi udělám ,jenom nevím jestli tady v Bratislavě seženu citronový pepř páč to jsem jestě tady neviděla !
-
Gabina_I:Jo ještě jednu otázečku,když to nechám dýl v lednici mám to osolit,protože jsme dva a najednou to nesníme.Nebo mohu pod olej dát sul a pak koření.Tak jak se nechává odležet roštěná na anglický roastbeaf???
-
Veronika Hrozna: Veru není, já se bála že jo a fakt jemňoučký, ale nakrájet na úplně tenoučko fakt lepší nářezák nebo hodně ostrý nůž, použila jsem keramický. Myslela sem, že to skončí kvůli tomu, že to není z pravé v koši a všem chutnalo, fakt jooo ale chci zkusit i tu pravou.
-
Gabina_I:Gábinko a z té nepravé svíčkové není to trošku gumové,tedy,že to není dost měkké na kousání? Já jsem za každou "syrovinu"kromě syrových ryb,proto se ptám !
-
Jumanji:A copak je na tom k smíchu?
-
To se musím už opravdu smát když čtu ento recept
Není to tak dávno , kdy se tady někdo prezentoval recept na domácí Carpaccio a to se muselo v chladničce nechat zaležet nejmíň 15 dnů ! A tohleto je hotové do druhého dne ! K smíchu !
-
Jana Remkova: vyzkoušej pač to stojí za to... já to udělala na oslavu, slavila mamka 50 a děda 83 a tak sem si říkala, že vyzkouším něco netradičního a už dlouhoooo mě to lákalo, a z atu cenu co máš v restauraci máš doam skoro půl kila z pravé!!!!
-
To miluju.
-
Gabina_I: noo, vidíš, jak jsem zaostalá?
Opravdu super to nejen vypadá, ráda bych to něky vyzkoušela