Nutriční hodnoty (Znojemská pečeně s rýží)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 7
| Energie | 6 019 kJ / 1 439 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 233,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 228,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,52 g |
| Tuky | 39,02 g |
| – nasycené | 9,34 g |
| – nenasycené | 19,85 g |
| –– mononenasycené | 16,95 g |
| –– polynenasycené | 2,91 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 12,22 g |
| Cholesterol | 480 mg |
| Sodík | 552 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 34,60 g |
| – cukry | 14,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřové pečeně v celku | Vepřová kotleta bez kosti | 1000 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 2 2 středně velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 20 kuliček 20 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1 špetka 1 špetka tymiánu | Tymián sušený | |
| 2 lžičky 2 lžičky mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 2 g |
| 1/2 kostky 1/2 kostky masoxu | Bujón hovězí | |
| 3 3 středně velké sterilované okurky | Okurka polní zavařená | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| citronová šťáva (nebo lák z okurek) | Šťáva z citrónu | |
| sůl | Sůl mořská |