Nutriční hodnoty (Špaldový podmáslový chléb z trouby)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 835 kJ / 2 351 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 81,25 g |
| Tuky | 14,25 g |
| – nasycené | 3,33 g |
| – nenasycené | 9,03 g |
| –– mononenasycené | 2,25 g |
| –– polynenasycené | 6,78 g |
| ––– omega 3 | 0,66 g |
| Vláknina | 51,70 g |
| Cholesterol | 12 mg |
| Sodík | 137 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 442,20 g |
| – cukry | 26,40 g |
| ––– laktóza | 8,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g vody | Voda | 250 ml |
| 150 g 150 g kysaného podmáslí | Podmáslí | 150 g |
| lžička lžička medu | Med nepasterovaný | |
| lžička lžička drceného kmínu | Kmín mletý | |
| lžíce lžíce oleje | Olej řepkový | |
| 2 2 rovné lžičky soli | Sůl mořská | |
| 150 g 150 g žitné chlebové mouky | Mouka žitná hladká | 150 g |
| 250 g 250 g špaldové hladké mouky | Mouka špaldová hladká | 250 g |
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 15 g 15 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 15 g |
| (kdo má rád, může přidat i 1-2 lžíce lžíce semínek) |