Roštěná na cibuli

zizala Kuchařka: zizala

Hovězí maso 32 názorů

Suroviny

4 plátky hovězího nízkého roštěnce
sůl, pepř
hladká mouka
sádlo, kousek másla
1/2 cibule nadrobno + 2,5 na kroužky
olej na kroužky cibulí
Recept si zatím oblíbilo 38 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Půl cibule usmažíme na sádle do růžova, odložíme. Plátky masa mírně naklepeme, nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Na rozpáleném sádle necháme zatáhnout z obou stran. Pak k nim přidáme usmaženou cibuli, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a podusíme doměkka. Mouka výpek krásně obarví na hnědo i zahustí. Měkké maso vyjmeme, výpek rozkvedláme a podle potřeby naředíme vývarem nebo vodou a necháme znovu přejít varem, zjemníme kouskem másla, které necháme rozpustit, už nevaříme. Můžeme rozmixovat, ale to nedělám.

  2. Rozebrané kroužky cibule posypeme moukou a protřepeme v sítu, abychom se zbavili přebytečné mouky. Ve vyšší vrstvě oleje smažíme dočervena.

Poznámka

Podávala jsem s opékanými, předem vařenými bramborami (ale lze i s dušenou rýží) a salátem z polníčku s hořčicovou zálivkou (prošlehat lžičku dijonské hořčice, vinný ocet, olivový olej, pepř a sůl)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 57 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roštěná na cibuli

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes ::-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    Diskusia o skratkach a udajnej cenzure bola prenesena sem
    https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4072&...

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    DNFTT

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Krásné Jaruško :yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    casino: To je tím, že toho přečtu hrozně moc a pak někdy zapomínám, co jsem kde četla, smotá se mi to dohromady. Nemám problém přiznat chybu, nejsem ješitná.
    A co kdybyste svůj ostrovtip zkusil zase chvíli realizovat i u jiných receptů, třeba zde: https://www.toprecepty.cz/recept/49383-hruskovy-ta... :-p,
    abych si nemusela myslet, že svou pozornost nedělíte spravedlivě :-D

    Odpovědět

  • casino casino

    zizala:
    No, seknout se pod jedním receptem dvakrát ve zdroji...:-p
    Ale jinak jste formát...bez mlžení a zatloukání jste kápla božskou :yes:
    Vám by se lapálie s Peroutkou určitě nestala... Nechcete kandidovat na Hrad? :-D

    Odpovědět

  • casino casino

    vybusna:
    Zatím se tu bavíme o pečených a dušených roštěnkách, tak proč sem montujete vcelku pečený roštěnec?:-O Nebyla jste o tomto víkendu v Mikulově?:-D

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    S chutí bych si nabídla:-8I ty opékané brambory vypadají velice dobře:-K:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    casino: Můžete jásat. Sandtnerová pouze píše, že "jen z dobře odleželého roštěnce jsou měkké". Ty dušené jsou v knize hned nad těmi rychlými z Vídně :-( Důvod dušení roštěnek jsem už vysvětlila níže.


    Elina: Děkuji, jsem ráda, že chutnalo :-K

    Odpovědět

  • Elina Elina(neregistrovaná)

    Vyzkoušeno,uvařeno,moc jsme si pochutnali<3:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    zizala:
    Netřeba hledati u Rakušanů! Vídeňská roštěná je MINUTKA a "stálezelený" šlágr tuzemských restauračních zařízení...
    A kde, prosím, M.J.S. zmiňuje to co píšete, můžete být konkrétnější? Jste si si jista, že to píše u VÍDEŃSKÝCH (pečených) roštěnek? Mám dvě vydání jejích rcp, ale hledal jsem marně...
    No, ale vy možná máte jiné vydání, že;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    Mam zato, ze je rozdiel medzi rostenkou a roastbeefom....minimalne v ponimani ceskej a slovenskej kuchyne. Tu bola jasne definovana rostenka, ktora minutkou prisne nie je ani nahodou ...... Ako vidim trolling sa preniesol uz aj na topky....a v tomto vidim zase tragediu ja. :no:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    aknel1: Děkuji za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnalo :-K:-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    Krása :yes:

    Odpovědět

  • aknel1 aknel1

    Recept mě inspiroval. Udělala jsem jídlo podle něj, jen jsem po zatažení nechala maso a cibulku podlité vývarem dusit v pomalém hrnci. A opečenými cibulovými kroužky a smaženými bramborovými dukátky to bylo výborné.

    Odpovědět

1 2 3

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: videnska rostena rostěná pecene pečená roštěnka rostena jako minutka pečený roštěnec roštěná na cibuli pecena rostena minutky s nizkeho rostence rostena s hranolkama roštěnky na cibuli hovezi rostena s opekanyma brambory pecenyrostenec vídeňská roštěná s rýží příprava nízkého roštěnce peceny hovězí nízký roštěnec recepty vídeňská roštěná cibulové kroužky roštěnky jako minutka vídeňská krkovička roštěnka s hranolkami videnska rostena s hranolkami

Zapomněl/a jsem heslo