Nutriční hodnoty (Jednoduché ovesné sušenky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 20
| Energie | 6 623 kJ / 1 583 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,61 g |
| Tuky | 10,34 g |
| – nasycené | 2,48 g |
| – nenasycené | 4,86 g |
| –– mononenasycené | 2,81 g |
| –– polynenasycené | 2,05 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 15,30 g |
| Cholesterol | 233 mg |
| Sodík | 3,36 g |
| Sůl | 4,19 g |
| Sacharidy | 330,39 g |
| – cukry | 146,14 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 1/2 hrnku ovesných vloček | Vločky ovesné | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 6 g |
| 2 ks 2 ks jablek | Jablko čerstvé | 300 g |
| 4 lžíce 4 lžíce medu | Med nepasterovaný | 144 g |
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 ks 1 ks kypřícího prášku | Kypřící prášek | |
| 1 ks 1 ks vanilinového cukru | Cukr vanilkový | |
| 1 ks 1 ks vejce | Vejce slepičí | 63 g |
| 1 lžíce 1 lžíce vody | Voda | 18 ml |
| lžička lžička skořice | Skořice ceylonská | |
| hrst hrst rozinek | Rozinky | |
| drobné ovoce na dozdobení | Jahody čerstvé |