Nutriční hodnoty (Zimní podkrkonošská polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 1 104 kJ / 264 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 18,90 g |
– nasycené | 4,55 g |
– nenasycené | 8,75 g |
–– mononenasycené | 7,00 g |
–– polynenasycené | 1,75 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 648 mg |
Sodík | 249 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 1,75 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g čerstvých hub (nebo zavařených) | Hřib čerstvý | 200 g |
400 g 400 g brambor | Brambor zimní | 400 g |
600 ml 600 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 600 ml |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
2-3 2-3 vejce | Vejce slepičí | 175 g |
drcený kmín | Kmín mletý | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
polohrubá mouka (na zahuštění) | Mouka pšeničná polohrubá | |
trocha trocha sádla | Sádlo vepřové |