Nutriční hodnoty (Zimní podkrkonošská polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 1 104 kJ / 264 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 18,90 g |
| – nasycené | 4,55 g |
| – nenasycené | 8,75 g |
| –– mononenasycené | 7,00 g |
| –– polynenasycené | 1,75 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 648 mg |
| Sodík | 249 mg |
| Sůl | 0,53 g |
| Sacharidy | 1,75 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g čerstvých hub (nebo zavařených) | Hřib čerstvý | 200 g |
| 400 g 400 g brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 600 ml 600 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 600 ml |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2-3 2-3 vejce | Vejce slepičí | 175 g |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| polohrubá mouka (na zahuštění) | Mouka pšeničná polohrubá | |
| trocha trocha sádla | Sádlo vepřové |