Nutriční hodnoty (Plněné papriky po řebřínsku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 174 kJ / 2 432 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 180,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 167,41 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,51 g |
| Tuky | 148,56 g |
| – nasycené | 63,13 g |
| – nenasycené | 73,65 g |
| –– mononenasycené | 62,46 g |
| –– polynenasycené | 11,20 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 35,15 g |
| Cholesterol | 843 mg |
| Sodík | 2,60 g |
| Sůl | 6,11 g |
| Sacharidy | 85,28 g |
| – cukry | 27,55 g |
| ––– laktóza | 7,35 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| rýže pro 4 porce porce uvařená v zeleninovém bujónu | Bujón hovězí | |
| 4 4 (nebo 8) bílých paprik | ||
| 3/4 kg 3/4 kg mletého vepřového masa (maxim. 20% tuku) | Vepřová plec | 750 g |
| 1,5 dl 1,5 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| trochu trochu polohrubé mouky (cca 3 lžíce) | Mouka pšeničná polohrubá | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 lžičky 2 lžičky koření na mletá masa | Provensálské koření | 10 g |
| 2 lžičky 2 lžičky koření do bylinkového másla | Máslo bylinkové | |
| 2 lžičky 2 lžičky čerstvě mletého černého či barevného pepře | Pepř barevný | 10 g |
| hrst hrst smažené cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 10-15 dkg 10-15 dkg libovější anglické slaniny | Anglická slanina | 125 g |
| 2 2 cibule na tenká půlkolečka | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 plechovka 1 plechovka loupaných rajčat - pokrájet | Dužina červeného rajčete čerstvá | |
| 1 1 červená paprika pokrájená na tenké nudličky | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| hrst hrst rukoly - lehce pokrájet | Rukola čerstvá | |
| čerstvě mletý pepř podle chuti (nebát se toho) | Pepř černý mletý | |
| 2 2 větší nasekané stroužky česneku 1 kostka Masoxu | Česnek čerstvý | 140 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce směsi Tacos (sklenice - mexické) | ||
| hrst hrst pokrájené rukoly | Rukola čerstvá | |