Kuřecí špíz

ippofilo Kuchařka: ippofilo

Drůbeží maso 7 názorů

Suroviny

1/2 kg kuřecích stehen bez kosti
špek
cibule
paprika čerstvá
potřeno grilovacím kořením
Na salát:
směs listových salátů
100 g cherry rajčátek (rozpůlené)
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa
sůl
Na sýrový dip:
100 g plísňového sýru
140 ml tučné zakysané smetany
2 lžíce majonézy
citronová šťáva z 1/2 citronu
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Dip:Sýr rozdrobte do misky, přidejte lžíci zakysané smetany a lžičkou roztírejte dohladka, aby se narušily sýrové hrudky.

  2. Přidejte zbytek smetany, majonézu, šťávu z citronu a umíchejte dohladka.

  3. Špízy: Střídavě napíchejte na špejli maso, papriku, špek, cibuli... potřete gril.kořením a dejte na pánev (já dala do toustovače s gril. pánvičkama) a opečte.

  4. Salát: Listy dejte do misky, přidejte půlená rajčata a zalijte zálivkou z octa a oleje. Osolte

Poznámka

Tento recept jsem našla v časopise od Albertu

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuřecí špíz

  • djany djany

    vypadá to lákavě :yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Špízy u nás taky milujeme, ale nikdy by mě nenapadlo koupit připravený špíz :-8
    Ovšem z pěkného kousku masa - to je radost dělat i jíst :-p

    Ten sýrový dip je moc dobrý, taky ho dělám, jen ještě přidávám čerstvé bylinky ;-)

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    Dnes je jiná doba, nejsou všechny firmy stejné, jsou i takové které podléhají velmi přísné kontrole a dost na tu kontrolu hledí, neříkam že zrovna Albert, taky s nim nemam dobré zkušenosti, ale není to dlouho co jsem dělal technologické postupy pro jednu firmu a můžu říct že bych si s chutí dal i ten polotovar.:yes:

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    Já nevím, no.... nedávno jsem koupil chlazenou sekanou na Kaufu, ve vaničce, dal dopéct do trouby, dobré a rychlé to bylo... Brali jsme si to s mladou mezi chleby na psí závody. Ale jinak se s tím masem raděj sám vyhraju, protože i ta příprava je pro mě radost. Tyhle polotovary, a naložené maso... Nějak tomu nevěřím. :-// I proto, že původem jsem technik zpracování masa...:-(

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Eliza: kupují lidé a hodně!!! Já si taky raději dělám sama, ale hlavně chlapi jsou rádi, že se s ničím nemusí dlouho piplat. Tyhle výrobky u nás v chladících boxech mizí nejrychleji.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Mně by zajímalo, jestli jim to napajcované staré maso vůbec někdo kupuje...nebo do čeho ho následně semelou...:-((
    Oceňuji, že autorka ten prefabrikát nekoupila, ale alespoň napíchala maso ad. na jehlu sama...:yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    jééžiš:-O, radši doma udělat, než koupit to zakamuflované staré maso:-O
    špízků u nás bylo včera na grilu,takže ty já můžu:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí špízy na grilu kuřecí špíz kuřecí špízy do trouby recepty kuřecí špízy na gril kuřecí špíz na grilu kuřecí špízy do trouby kuřecí špíz na gril špíz jak dlouho dělat špízy kuřecí špíz recept kuřecí špízy z trouby rychlý kuřecí špíz špízy kuřecí kuřecí špíz do trouby kuřecí špízy v troubě rychlé kuřecí špízy kuřecí špízy špiz na gril špízy kuřeci na grilu recepty špízy do trouby recepty

Zapomněl/a jsem heslo