Nutriční hodnoty (Vepřový plátek s listovým špenátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 054 kJ / 730 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,18 g |
| Tuky | 68,21 g |
| – nasycené | 33,01 g |
| – nenasycené | 34,04 g |
| –– mononenasycené | 28,87 g |
| –– polynenasycené | 5,17 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 11,32 g |
| Cholesterol | 56 mg |
| Sodík | 1,36 g |
| Sůl | 3,58 g |
| Sacharidy | 15,72 g |
| – cukry | 5,38 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 plátky 3 plátky vepřového masa: krkovice, kotleta, kýta, plec | Vepřová plec | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 1 1 cibule - větší | Cibule čerstvá | 70 g |
| 180-200 g 180-200 g listového špenátu čerstvého nebo mraženého | Špenát čerstvý | 190 g |
| 80 g 80 g uzené slaniny - farmářské, Váhalovy... | Špek | 80 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku - nasekaného | Česnek čerstvý | 21 g |
| vývar nebo voda dle potřeby | Vývar hovězí | |
| olej | Olej řepkový | |
| šlehačka | Šlehačka 35% | |
| sýr Niva | Niva 50% t. v s. | |
| muškátový květ | Muškát květ sušený |