Nutriční hodnoty (Dušené zelí - zadělávané)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 116 kJ / 506 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,40 g |
| Tuky | 18,54 g |
| – nasycené | 10,48 g |
| – nenasycené | 7,88 g |
| –– mononenasycené | 2,44 g |
| –– polynenasycené | 5,44 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 19,00 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 1,82 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 36,50 g |
| – cukry | 16,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hlávkového zelí (lze bílé i červené), očištěné, bez košťálu | Zelí bílé čerstvé | 500 g |
| 100 g 100 g cibule | Cibule čerstvá | 100 g |
| sádlo, uzený špek nebo olej | Špek | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| cca 3 stroužky 3 stroužky česneku, dle chuti | ||
| 400-500 ml 400-500 ml vývaru | Vývar hovězí | 450 ml |
| cca 1,5 lžíce cca 1,5 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 200 g 200 g paprikové klobásy nebo ostravské, moravské | Klobása | 200 g |