Ajveniny mexické fazole
Časově i finančně nenáročné jídlo se hodí jako rychlá večeře. Pokud holdujete ostrým jídlům, neváhejte a přidejte chilli papričku, dodá jídlu "mexický" říz. S přílohou si hlavu nelámejte, nejlepší je krajíc čerstvého chleba.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 730 kJ / 1 847 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,21 g |
Tuky | 160,11 g |
Vláknina | 14,66 g |
Cholesterol | 420 mg |
Sodík | 7,39 g |
Sůl | 17,80 g |
Sacharidy | 44,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazole namočíme přes noc do vody, pokud zapomeneme, tak alespoň na 2 hodiny (ale budou se déle vařit). Vodu, ve které byly namočené slijeme a vaříme v čisté vodě. Fazole uvaříme do měkka.
Krok 2: Nakrájíme na kostičky cibuli a špek, vyškvaříme na oleji, pak přidáme pokrájený salám. Restujeme do světle růžova, přidáme majoránku, pepř, sladkou papriku, kečup a ještě chvíli restujeme.
Krok 3: Z fazolí slijeme vodu (tak 5 cm pod fazole). Přidáme restovanou směs, zamícháme, popřípadě dochutíme. Podáváme s chlebem nebo čerstvými rohlíky.
Krok 4: Kdo má rád pikantnější, může přidat i sekanou feferonku.
Zveřejněno 24. 1. 2013 13:17
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ajveniny mexické fazole
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O9PR
Nejnovější recepty
Kuřecí maso zapečené s dýní a tvarůžky
Přidáno před 13 hodinami
Ořechový dort
Přidáno před 17 hodinami
Nenanuky (dortík na klacku)
Přidáno před 20 hodinami
Obrácené řízky z vepřové krkovice
Přidáno před 21 hodinami
Omáčka s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 23 hodinami
Krůtí žaludky na zelenině
Přidáno 9. 10. 2024 08:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Náš život s celiakií: Sladký dýňový chlebíček chutná u nás doma všem. Ani nepoznáte, že je bezlepkový
Jak správně sušit houby? Důležitá je velikost plátků i teplota při sušení v troubě, babky a některé další druhy se ale k sušení nehodí
Nejlepší cheesecake podle Terezy: Voní čokoládou a je úžasně jemný, říká finalistka soutěže Peče celá země
Holka u plotny: Hermelín zapečený v listovém těstě jako dýně vtipně vypadá a skvěle chutná, příprava je snadná
Vyzkoušeli jsme, jak vaří kuchař národního týmu: Martin Svatek v Táboře nabízí gastronomický zážitek za přijatelnou cenu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Muffiny s kousky čokolády
Michaelka93 před 40 minutami
Vepřová tyrolská játra
pinonek před 1 hodinou
Banánové brownies
MichaelaSr před 1 hodinou
Bramborové šišky
Lennulinka před 2 hodinami
Krůtí prsa s ananasem a paprikami
vojfrancezska před 10 hodinami
Kefírová bábovka
PetraPerg před 12 hodinami
Tarhoňa s uzeným masem a sušenými houbami
renatakosova@atlas.cz před 13 hodinami
Vepřový guláš s bramboráčky
kremik před 14 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Alena Simbova před 15 hodinami
Kuřecí prsní maso zapečené s bramborami
zdenka.s před 15 hodinami
Komentáře (5)