Kuřecí stehna zámecké paní

Drůbeží maso Doba přípravy: 90 minut 32 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 90 minut 32 názorů

Suroviny 4 porce

Suroviny:
4 ks kuřecích stehen
1 bílá paprika
2 rajčata
1 karotka
4 snítky rozmarýnu
mletá červená paprika sladká
sůl
celý kmín
máslo
Nádivka:
1 starší rohlík
1 dl smetany
snítka rozmarýnu
snítka tymiánu
celerová a petrželová nať
2 plátky prorostlé slaniny
1 celé syrové vejce
sůl
pepř
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna dobře očistíme a prsty si z vrchní části utvoříme prostor pod kůží.

  2. Stehna osolíme a necháme odpočinout.

  3. Vytvoříme si trochu nádivky a to tak, že starší rohlík nakrájíme na velmi malé kostičky.

  4. Vložíme do mísy, přelijeme smetanou a přidáme syrové vejce.

  5. Nasekáme tymián, rozmarýn, celerovou a petrželovou nať.

  6. Přidáme k rohlíku se smetanou a zpracujeme v celistvou hmotu.

  7. Slaninu si nakrájíme na velmi malé kostičky a necháme zprudka opéct na suché pánvičce do křupava. Společně s vyškvařeným tukem přidáme k nádivkovému základu.

  8. Lehce osolíme a opepříme. Strouhneme párkrát muškátový oříšek a vše dokonale promícháme.

  9. Nádivku dáme na chvilku vychladit do lednice, aby se nám s ní lépe pracovalo.

  10. Po vychlazení malou lžičkou plníme podkožní kapsy stehen, dokud nespotřebujeme všechnu nádivku.

  11. Naplněná stehna přendáme na pečící papír do pekáče.

  12. Na hrubé kousky si nakrájíme rajčata, karotku i papriku a poklademe okolo stehen do pekáče.

  13. Naplněná stehna pokmínujeme a posypeme zlehka mletou červenou paprikou.

  14. Na každé stehno položíme plátek másla, na který dáme snítku rozmarýnu.

  15. Podlijeme trochou vody a přikryté pečeme 60 minut.

  16. Poté pečeme ještě odkryté asi 20 minut za občasného přelévání výpekem.

  17. Výpek scedíme, zeleninu odstraníme a lehce zahustíme kávovou lžičkou předem připravené světlé máslové jíšky.

  18. Necháme provařit asi 5 minut a podáváme s hráškovou rýži.

Komentáře k receptu Kuřecí stehna zámecké paní

  • Dajda Dajda

    Marie Svarcova: Souhlasím, mám mnohokrát vyzkoušeno s různými nádivkami. . :yes: Jen bych doporučila uzavřít naplněné stehno parátkem nebo menší kovovou jehlou.

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

  • tejaja tejaja (moderátorka)

    beda venerabilis: Vážne? Každá z týchto bylín je tak krásne aromatická a výrazná, že ja by som ich cesnakom, taktiež výrazným, neprebíjala.;-)

    Odpovědět

  • beda venerabilis beda venerabilis

    Bez česneku? Rozmarýn, tymián a muškátový oříšek jsou bez česneku neúplné.

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Kuřecí stehna jsem dělala a jsou vynikající<3,pečící papír je tam proto,aby se udržela št´áva a nepřipekla se,ta se používá potom podle receptu.:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • vanilka70 vanilka70

    prostě tam ten papír nedávejte jako já a je to taky by mě tam ten papír vadil toť vše ;-):yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    ...taky se mi víc líbí zámecká paní s kuřecími stehny, než kdyby měla kozí nožky:-D

    evik: Jana Remkova:
    No, a stran tý trošky vody na podlití, tak Colombo65: není žádné kuchyňové ořezávátko, milé dámy:-p a ví co činí...
    ...a dobře činí:yes:

    Odpovědět

  • miliana miliana

    Zkusím, vypadá to dobře. Jinak pečící papír používám také - zrovna dnes na kuře na česneku a normálně podlévám - co je na tom divného ? Papír používám aby se mi nezapatlal pekáč.. voda se pečením odpaří, zůstane výborná šťáva a čistý pekáč - vědět, že tu vznikne takováhle diskuze, tak jsem to vyfotila.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    evik: No, na obrázku je ta voda vidět. Popravdě, taky to tak nedělám. Pečící papír používám proto, abych nemusela používat moc tuku a vodu bych taky nelila, ale možná by se to nepropeklo, nevím.

    Odpovědět

  • evik evik(neregistrovaný)

    Trochu nechápu postup přípravy: naplněná stehna přendáme na pečící papír do pekáče. Na hrubé kousky si nakrájíme rajčata, karotku i papriku a poklademe okolo stehen do pekáče. Naplněná stehna pokmínujeme a posypeme zlehka mletou červenou paprikou. Na každé stehno položíme plátek másla, na který dáme snítku rozmarýnu. A VŠE PODLIJEME VODOU???????? Pečící papír se podlévá vodou??? To je nějaký nový postup při pečení?:-//

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65 (autor receptu)

    jarka skrobakova:
    Děkuji a jsem rád, že chutnalo ;-);-);-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Dnes bylo u nás k obědu tohle špičkové nadívané kuřecí stehýnko. Nádivka je moc dobrá, jen jsem nepoužila mletou červenou papriku na posypání kuřecího stehna, ale myslím, že to nevadilo. Bylo to vynikající. Posílám velkého boďana a foto :yes::yes::-p:-p:-p;-):-K

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Cholesterol, necholesterol - mě by to chutnalo a to tak, že velmi. Super recept. :yes::-p

    Odpovědět

  • Tynna Tynna

    Ahoj děkuji za tento recept:-) jdu ho dnes vařit k obědu tak doufám, že se mi to povede ke spokojenosti všech :-)):yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Velmi interesantní a velká dobrota:-p:-p:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: kuřecí stehna recepty kuřecí stehna kuřecí vrchní stehna kuřecí stehna recept recept na kuřecí stehna recepty z kuřecích stehen kuřecí stehna jinak nádivka do kuřecích stehen recepty na kuřecí stehna top recepty kuřecí stehna kuřecí stehna recepty zamecke kure kuřecí stehna v nádivce recept z kuřecích stehen co z kuřecích stehen vynikající kuřecí stehna kureci stehna na rozmarynu vrchní kuřecí stehna kuřecí stehno kuřecí stehna k obědu