Nutriční hodnoty (Strouhaná bramborovo-houbová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 089 kJ / 977 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,95 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 29,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,81 g |
Tuky | 55,08 g |
– nasycené | 34,11 g |
– nenasycené | 19,04 g |
–– mononenasycené | 15,56 g |
–– polynenasycené | 3,48 g |
––– omega 3 | 0,49 g |
Vláknina | 18,27 g |
Cholesterol | 222 mg |
Sodík | 987 mg |
Sůl | 2,20 g |
Sacharidy | 72,06 g |
– cukry | 16,45 g |
––– laktóza | 7,84 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
cca 150 g 150 g čerstvých žampionů nebo lesních hub | Žampion čerstvý | 150 g |
300 g 300 g brambor - oloupaných | Brambor zimní | 300 g |
100 g 100 g dušené šunky | Šunka vepřová vařená | 100 g |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
muškátový květ na špičku lžičky lžičky | Muškát květ sušený | |
cca 500 ml 500 ml vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |
cca 200 ml 200 ml 12% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř mletý | Pepř černý mletý | |
máslo | Máslo kravské | |
starší rohlík nebo houska | Rohlík pšeničný bílý |