Opečené škubánky

Suroviny

800 g brambor
100 g polohrubé mouky
100 g hrubé mouky
1 lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na drobno, propláchneme, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Vodu scedíme do hrnku a zpět nalijeme do výše 2 cm, zasypeme po celém vrchu polohrubou moukou a na velmi nízkém stupni vaříme 15 minut. Poté vodu opatrně scedíme, brambory s moukou rozšťoucháme a vařečkou uhněteme hladké těsto.

  2. Po vychladnutí uděláme tenké placičky, které opečeme na oleji. Můžeme udělat 2 velmi tenké placičky a mezi ně dát uzené maso nebo salám. Pečeme do zlatova. Mají příjemnou křupavou kůrku, které se nic nevyrovná.

Komentáře k receptu Opečené škubánky

  • Jaromira18 Jaromira18 (autorka receptu)

    mimonka: Z uvařených brambor scedím vodu do hrníčku, kastrolek s scezenými brambory vrátím na nízký stupeň zapnuté plotny a vrátím vodu, kterou jsem scedila, do výšky 1,5-2 cm, zasypu moukou a nechám ještě chvíli vařit, aby se spařila mouka. Potom nevyvařenou vodu scedím. Nesmí tam zůstat žádná vda. Pracně je rozšťouchám a pak dodělávám vařečkou, tak dlouho dokuť nejsou hotové. Těsto musí být hlaďoučké a držet hezky pohromadě, jako by jste udělala těsto na knedlíky. Vynikající jsou placičky opečené do zlatova. Nebo z teplých udělat noky, posypat cukrem s mákem a polít máslem. Dá to práci, než se ušťouchají, ale stojí to za to. Před pár dny jsem je dělala, manželovi placičky plním uzeným masem. Nic nemá tak dobrou křupavou kůrčičku jak škubánky.:-K:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • mimonka mimonka

    ludena: Jen slejte vodu tak aby byly brambory ponořené do 2/3,slivam do hrnečku,kdyby bylo těsto moc tuhé,tak přílejt slitou vodu.

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18 (autorka receptu)

    Diana88: Ano, vždy si odvážím oloupané brambory a mouku. Pokaždé je mám stejné. Minulý týden jsem je dělala, říkám když je dělám: levné, pracné, ale stojí to zato. Než se vypracuje těstíčko, které je hlaďoučké a nechytá kastrolku, tak se opravdu člověk nadře.:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Diana88 Diana88

    ludena: přesně ????????

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18 (autorka receptu)

    Nadja: Říkáme, že nic na světě nemá tak dobrou, voňavou a křupavou kůrčičku jak škubánky.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Jako dítě jsem škubánky neměla ráda, ale teď si je občas ráda dám. Milovala jsem jen to opečené z nich - maminka mi opekla velkou placku na celou pánev, já z ní sloupla to opečené a opékalo se dál, pořád dokolečka.

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18 (autorka receptu)

    NADEI: Pro je stále dělám, vzpomenu si vždy na maminku, když nám je dělala.

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18 (autorka receptu)

    ludena: Když jsou brambory uvařené, scedím je, posypu je polohrubou moukou která se musí zapařit. Proto po zcezení tam vracím tu scezenou horkou vodu zpět do výše2 cm. Po 15 miutách vodu co se nevyvařila ještě zcedím a škubánky rozšťouchám.

    Odpovědět

  • ludena ludena

    upřímně - z té vody jsem dost vedle - jak to mám chápat ? Nalej vylej odlej ...:-O

    Odpovědět

  • NADEI NADEI

    :yes: vzpomínka na dětství :-) u nás se tomu říkalo šusterka a zapíjeli jsme s podmáslím :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: opečené škubánky opečené škubánky recept škubánky-opečenky bramborové škubánky skubanky opečené opeceny skubanek škubánky recept bramborové škubánky opečené recept na opečené škubánky opékané škubánky opečený škubánky recept na opečené bramborové skubanky opečené brambory recept opečené škubánky ze štouchaných brambory opečeme skubanky škubánky opečenky recep na opecene skubanky opečenky opečené bramborové škubánky škubánky