Nutriční hodnoty (Chalupářské vepřové maso s bramborami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 6 663 kJ / 1 592 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 175,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 163,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,14 g |
| Tuky | 59,49 g |
| – nasycené | 19,07 g |
| – nenasycené | 30,97 g |
| –– mononenasycené | 24,37 g |
| –– polynenasycené | 6,60 g |
| ––– omega 3 | 0,72 g |
| Vláknina | 20,57 g |
| Cholesterol | 534 mg |
| Sodík | 629 mg |
| Sůl | 1,25 g |
| Sacharidy | 81,92 g |
| – cukry | 20,71 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g vepřové plece | Vepřová plec | 800 g |
| 4-5 4-5 větších brambor | Brambor zimní | 225 g |
| 1 hrst 1 hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| mletá pálivá paprika (podle chuti) | Paprika pálivá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 600-700 ml 600-700 ml vývaru | Vývar masový | 650 ml |
| bylinky (petržel, majoránka) | Petržel nať čerstvá |