Nutriční hodnoty (Tartaletky s citronovým krémem a šlehačkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 949 kJ / 4 529 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,14 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,64 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,50 g |
| Tuky | 291,68 g |
| – nasycené | 175,66 g |
| – nenasycené | 103,10 g |
| –– mononenasycené | 91,00 g |
| –– polynenasycené | 12,10 g |
| ––– omega 3 | 1,88 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 1,59 g |
| Sodík | 398 mg |
| Sůl | 0,93 g |
| Sacharidy | 391,93 g |
| – cukry | 180,23 g |
| ––– laktóza | 10,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 100 g 100 g cukru moučky | Cukr bílý | 100 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 200 g 200 g studeného nakrájeného másla | Máslo kravské | 200 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
| 70 ml 70 ml citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 70 ml |
| 300 g 300 g créme fraiche nebo zakysané smetany | Creme fraiche 33% | 300 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |
| lžička lžička solamylu | Bramborový škrob |