Nutriční hodnoty (Mrkváče s ořechovou nádivkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 21 364 kJ / 5 106 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,45 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,45 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 66,00 g |
Tuky | 307,65 g |
– nasycené | 141,38 g |
– nenasycené | 147,50 g |
–– mononenasycené | 73,14 g |
–– polynenasycené | 74,36 g |
––– omega 3 | 12,01 g |
Vláknina | 26,80 g |
Cholesterol | 641 mg |
Sodík | 313 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 480,65 g |
– cukry | 163,55 g |
––– laktóza | 4,45 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
200 g 200 g najemno nastrouhané mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
150 g 150 g vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 150 g |
50 ml 50 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
140 g 140 g cukru krupice | Cukr bílý | 140 g |
2 PL 2 PL rumu | Rum | 34 ml |
strouhanka dle potřeby | Strouhanka pšeničná | |
moučkový + vanilkový cukr | Cukr vanilkový |